Nahrimed Haber

2019’da Yayınlanan Mortal Kombat 11, Tüm Serinin En Çok Satan Oyunu Oldu

Oyun - 2 yıl önce 0 Yorum
Oyun 2019’da Yayınlanan Mortal Kombat 11, Tüm Serinin En Çok Satan Oyunu Oldu
Warner Bros., yakın zamanda gerçekleştirdiği basın açıklamasında son Mortal Kombat oyunu olan Mortal Kombat 11’in serinin en çok satan oyunu haline geldiğini açıkladı. 2019’daki çıkışından bu yana 12 milyon birim satılan oyun, serinin genel satış sayısını da 73 milyona çıkardı.

Mortal Kombat serisi, kendine özgü hikayesi ve mekanikleriyle video oyun tarihinin en kült serileri arasında yer almakta. En iyi dövüş oyunlarından bazılarını veren seri, her oyunda grafik ve mekanik anlamda kendini geliştirmesiyle bilindi ve sevildi. Bu nedenden olsa gerek ki yakın zamanda bir Mortal Kombat oyunu, serinin kendi içinde rekor kırdı.

Serinin son oyunu Mortal Kombat 11, seri içi satış rekorunu kırdı. Tüm dünyada 12 milyon birim satan oyun, serinin toplam satış miktarını da 73 milyon birime çıkarmış oldu.

Serinin en çok satan oyunu Mortal Kombat 11 oldu

mortal kombat 11

2019 yılında çıkıp gerçekçiliğiyle ve yeni karakterleriyle oyuncuların yüksek beğenisini kazanan Mortal Kombat 11, Mortal Kombat serisinin en çok satan oyunu oldu. Satışta olduğu 2 yılda 12 milyon birim satılan oyun, serinin genel başarısını da hızlı bir şekilde yükseltti. Bu zamana kadar serinin en çok satan oyunu, 2015 yılında piyasaya sürülen ve 11 milyon satış elde eden Mortal Kombat X’ti.  Mortal Kombat’ın ortak yaratıcılarından Ed Boon, elde edilen başarı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Mortal Kombat yaklaşık 30 yıl önce ilk kez çıkış yaptığında, bugün 73 milyon birimden fazla satış elde eden bir markanın ortaya çıkacağını asla hayal edemezdim. Dünyanın en tutkulu hayran kitlelerinden birine sahibiz. Onların yıllardır bize gösterdiği destek için müteşekkiriz.”

Yakın zamanda bu bilgileri bir basın açıklamasıyla duyuran yayıncı şirket Warner Bros., serinin ilk mobil oyununun yakaladığı başarıdan da bahsetti. 2015 yılında çıkış yapan Mortal Kombat Mobile, 6 yılda dünya çapında 138 milyon indirme sayısına ulaştı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap