Nahrimed Haber

21 İlde Kripto Para Dolandırıcılığına Yönelik Dev Operasyon Gerçekleştirildi: 1 Milyar Dolar Çalan 100’den Fazla Şüpheli Yakalandı!

Kripto Para - 26 gün önce 0 Yorum
Kripto Para 21 İlde Kripto Para Dolandırıcılığına Yönelik Dev Operasyon Gerçekleştirildi: 1 Milyar Dolar Çalan 100’den Fazla Şüpheli Yakalandı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Smart Trade Coin" sözde kripto platformu üzerinden sıfır riskle yüksek kazanç elde edenlere yönelik 21 ilde operasyon düzenlendiğini duyurdu. Operasyonda 1 milyar dolar kazanç elde ettiği söylenen 127 kişi yakalandı.

Kripto para birimleri ve platformları her ne kadar yaygınlaşsalar da dolandırıcılık vakalarının merkezinde olabiliyorlar. Bu durum, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de maalesef oldukça fazla. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan bugün gelen bir açıklama, kripto dolandırıcılığı konusunda büyük bir operasyon yapıldığını ortaya koyuyor.

Yerlikaya, resmî hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ankara merkezli 21 ilde “Smart Trade Coin” isimli sözde kripto varlık alım/satım platformuna yönelik “SİBERGÖZ-42” isimli operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında şüpheliler gözaltına alınırken çok yüksek miktarda para değerinde mal varlık ele geçirildi.

1 milyar dolarlık haksız kazanç elde edildiği tespit edildi, 127 şüpheli yakalandı

Bakanın açıklamasına göre platform üzerinden “Sıfır Risk ile Yüksek” kazanç vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçu işleniyordu. Antalya’dan İzmir’e, Eskişehir’den Çorum’a, Balıkesir’den Tekirdağ’a kadar 21 ili içeren operasyonlar sonucunda 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği tespit edilen ve uluslararası dolandırıcılık eylemi gerçekleştiren 127 şüpheli yakalandı.

Bunun dışında otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması satıldığı ve mevcut kullanıcılara yenilerini getirme hâlinde kazanç vaadinde bulunarak “saadet zinciri” oluşturulduğu aktarıldı. Böylece dolandırıcıların uluslararası bir dolandırıcılık eylemi gerçekleştirerek yaklaşık 32 milyar TL’ye denk gelen 1 milyar dolarlık kazanç elde ettiği tespit edildi.

Operasyonlar sonunda ayrıca toplamda 1 milyar TL değerinde 177 adet taşınmaz ve 61 adet taşınır mal varlık ele geçirildi. 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyallere el konulduğu da aktarıldı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap