Nahrimed Haber

3 Sevilen Battlefield Oyunun Satıştan Kaldırılacağı Açıklandı (Ama Sadece Belli Platformlardan)

Oyun - 3 gün önce 0 Yorum
Oyun 3 Sevilen Battlefield Oyunun Satıştan Kaldırılacağı Açıklandı (Ama Sadece Belli Platformlardan)
Electronic Arts, Battlefield serisinin sevilen oyunları Battlefield 3, Battlefield 4 ve Battlefield: Hardhome’un satıştan kaldırılacağını ve online servislerinin sonlandırılacağını açıkladı. Bu karar, oyunların sadece PS3 ve Xbox One sürümlerini kapsıyor. PS4, PC ve Xbox One’da bir değişiklik yok.

Electronic Arts imzası taşıyan Battlefield, oyun dünyasının en sevilen FPS oyunlarından biriydi. Seriye dahil birçok oyunun yıllar boyunca bizlerle buluştuğunu görmüştük. Ancak EA’den gelen yeni bir açıklama, yakında bu oyunlardan bazılarına veda edeceğimizi gösterdi

Dün yapılan açıklamaya göre üç Battlefield oyunu yakında satıştan kaldırılacak. Bu oyunlar; Battlefield 3 (2011), Battlefield 4 (2013) ve Battlefield: Hardline’ın (2015) PlayStation 3 ve Xbox 360 versiyonları olacak.

31 Temmuz’da mağazalardan kaldırılacaklar, 7 Kasım’da ise çevrim içi sunucular kapanacak

EA’ın aktardığına göre BF3, BF4 ve BF: Hardline, 31 Temmuz Çarşamba günü dijital mağazalardan kaldırılacak. Yani oyuncular, bu tarihten sonra oyunları satın alma imkânına sahip olamayacaklar, DLC satın alamayacaklar.

Aynı zamanda oyunların çevrim içi tüm özellikleri de sona erecek. Şirket, bunun için 7 Kasım tarihini verdi. 7 Kasım’dan sonra oyunları online oynayamayacaksınız. Ancak tekli modu oyuncularına dokunulmayacağı da belirtilmiş. Yani oyuna sahipseniz hikâye modlarını bir sorun olmadan deneyimlemeye devam edebileceksiniz.

Electronic Arts’ın da vurguladığı gibi delist edilecek oyunların; BF3, BF4 ve BF: Hardline’ın sadece PS3 ve Xbox 360 versiyonlarını kapsadığının altını tekrar çizelim. Yani PC, PlayStation 4 ve Xbox One sürümlerinde bir değişiklik yok. Bu sürümlerin satışı devam edecek.

EA neden böyle bir karar aldığını paylaşmadı. Ancak muhtemelen PS3 ve Xbox 360’ta oyun oynayanların sayısının azalması ve oyunların iyice eskimesi etkili oldu.


Yorumlar (0)

Yorum Yap