Nahrimed Haber

5 Kapılı Yeni MINI Cooper Tanıtıldı: İşte Volkswagen Golf Rakibi Aracın Özellikleri

Otomobil - 13 gün önce 0 Yorum
Otomobil 5 Kapılı Yeni MINI Cooper Tanıtıldı: İşte Volkswagen Golf Rakibi Aracın Özellikleri
MINI, yeni Cooper modelinin 5 kapılı versiyonunu resmen tanıttı. Golf rakibi araç, önceki nesle kıyasla kendini geliştirerek dikkat çeken özelliklerle geliyor.

MINI, ikonik otomobili Cooper’ı yakın zamanda yenilemiş ve 3 kapılı versiyonunu bizlerle buluşturmuştu. BMW bünyesinde faaliyet İngiliz otomobil devi, şimdi ise hatchback aracın 5 kapılı modelini duyurdu.

5 koltuklu yapısıyla daha geleneksel bir yaklaşım sergileyen yeni Cooper, tasarım açısından kardeşlerine benzerlik gösteriyor. Aracın Volkswagen Golf’e rakip olacağını belirtelim.

5 kapılı MINI Cooper neler sunuyor?

Herkesin aklına kazınan ikonik tasarım dilini yine bizlerle buluşturan 5 kapılı versiyon, arka tarafta 38 mm ile ekstra bacak mesafesi sunarak arka tarafta daha konforlu bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Otomobil, 4036 mm ile üç kapılı versiyondan 160 mm daha uzun. Bir önceki nesildeki 5 kapılıdan ise 31 mm daha uzun olmuş. 275 litre ile 65 litre daha fazla bagaj alanı sağladığını da ekleyelim.

Yeni Cooper, üç kapılıda olduğu gibi iki benzinli versiyon ile gelecek. Giriş seviyesi Cooper C, 152 beygir güç üreten 230 Nm tork üreten 1,5 litrelik turboşarjlı 3 silindirli bir motora sahip. Bu versiyon, 0’dan 100 km’ye 8,0 saniyede çıkıyor.

Üst seviye versiyon olan Cooper S’e baktığımızda daha güçlü bir motor görüyoruz. Bu model, 201 beygir gücü ve 299 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km’ye çıkışı 6,8 saniye olarak açıklandı. Bu, 3 kapılı versiyonundan 0,3 saniye daha yavaş.

Yeni Cooper’ın sadece otomatik şanzımanla sunulacağını da ekleyelim. Geçen yıl manuel versiyonla da çıkış yapmıştı ancak bu sene tercih edilmemiş. Otomobil, dört farklı donanım seviyesiyle müşterilerle buluşacak.

İç mekâna geldiğimizde MINI modellerinden tanıdığımıza benzer bir tasarımla karşılaşıyor. Ortada 9,4 inçlik yuvarlak kocaman bir OLED ekran bulunuyor. Sistem, MINI’nın Operating System 9 isimli son işletim sistemine sahip. Bu da şirketin dijital asistanı MINI Intelligent Personal Assistant’a sahip olduğu anlamına geliyor. Kullanıcılar 7 farklı mod ile ekranı kişiselleştirme imkânına sahip olacak.

11 farklı renkte kullanıcılarla buluşacak yeni 5 kapılı MINI Cooper’ın fiyatları 24.050 pound’dan başlayacak. Cooper S ise 28.450 pound’lık fiyata sahip.


Yorumlar (0)

Yorum Yap