Nahrimed Haber

Airtag’lerini Tim Cook ve Elon Musk’a Gönderen YouTuber’a Apple’dan Cevap

Sosyal Medya Airtag’lerini Tim Cook ve Elon Musk’a Gönderen YouTuber’a Apple’dan Cevap
MegaLag adlı bir YouTuber, sahip olduğu AirTag’leri Frankfurt’tan yola çıkmak üzere Tim Cook’a, Elon Musk’a ve Kuzey Kore’ye gönderme kararı aldı. Cihazlarını Cihazımı Bul üzerinden izleyen YouTuber, daha sonrasında Tim Cook’un asistanından samimi bir mektup aldı.

Eşyaların kaybolmasını engellemek için tasarlanan Apple AirTag’lerin kullanım alanları gittikçe farklılaşıp genişleyebiliyor. MegaLag adlı bir YouTube kanalı, satın aldığı üç farklı AirTag’ı Tim Cook’a, Elon Musk’a ve Kuzey Kore’ye kargo yolu ile göndermeye karar verdi ve şaşırtıcı bir şekilde Apple’dan yanıt almayı başardı.

3 AirTag de Almanya’nın Frankfurt şehrinden kargolanarak yola çıktı. YouTuber MegaLag, AirTag’lerinden birini Tim Cook’un ofisine yani Apple Park’a, diğerini SpaceX Genel Merkezi’nden Elon Musk’a ve sonuncusunu da Kuzey Kore’ye gönderdi. Bildiğiniz üzere AirTag’ler herhangi bir iPhone ile aynı alana girdiği zaman Cihazımı Bul uygulamasına bildirim gönderir, MegaLags de AirTag’leirinin nerede olduğunu tam olarak böyle öğrenebildi.

YouTuber MegaLag’in kanalında paylaştığı video:

Elon Musk’a gönderilen AirTag, genel merkeze ulaştıktan sonra 2,5 hafta kadar orada kaldı ve daha sonra son sinyal, Kaliforniya Castaic’te yer alan bir geri dönüşüm merkezinde alındı. Kuzey Kore’ye gönderilen AirTag’in ise Kuzey Kore yerine Güney Kore’ye gönderildiği ortaya çıktı ancak yasal düzenlemelere göre cihaz bir kez Güney Kore sınırına ulaştıktan sonra sinyal göndermeyi bıraktı. 

Tim Cook’a gönderilen AirTag’den ise geri dönüş yapıldı ve Tim Cook’un asistanı, gönderilen AirTag’i MegaLag’e geri göndermekle kalmayıp bir de yanına bir not bıraktı. MegaLag’e gönderilen notta şu ifadeler yer aldı; "Sevgili Jonathan, AirTag’lerle gerçekleştirdiğin projeyi bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. AirTag’lerin yaratıcı alanlarda kullanımlarını ve müşterilerimizin hayatlarını nasıl iyileştirebileceğini gördükçe mutlu oluyoruz. Tahmin edebileceğiniz üzere Tim Cook her ay yüzlerce mektup alıyor ve ne yazık ki hepsine geri dönüş yapamıyor. Ancak yine de dünya çapında bir yolculuğa çıkan AirTag’inizin keyfini çıkarmaya devam etmenizi umuyoruz."


Yorumlar (0)

Yorum Yap