Nahrimed Haber

Alerji İlaçları Neden Bu Kadar Çok Uyku Getiriyor? Uyku İlacı Olarak Bile Reçete Edilebiliyorlar!

Yaşam - 3 gün önce 0 Yorum
Yaşam Alerji İlaçları Neden Bu Kadar Çok Uyku Getiriyor? Uyku İlacı Olarak Bile Reçete Edilebiliyorlar!
Alerji ilaçları, ağzımıza attığımızdan kısa bir süre sonra uykumuzu getiriyor. Öyle ki uyku ilacı olarak bile kullanılıyor. İyi de nasıl?

Eğer alerjik bir bünyeniz varsa sürekli uykulu hissetmenize şaşırmamak gerek. Her alerji ilacı içtiğinizde yüklenen o deli gibi uyuma isteği…

Sahiden de neden alerji ilaçları bu kadar çok uyku getiriyor? Sebeplerine birlikte bakalım!

Alerji ilaçları neden uyku getiriyor?

Alerji ilaçlarının uyku getirmesindeki asıl sebep, “histamin” adındaki bir kimyasalın etkilerini engellemeleri. Histamin dediğimiz kimyasal hem alerjik reaksiyonlara yanıt verirken hem de uyanıklık seviyemizi düzenliyor.

Birinci nesil antihistaminikler, bu histamin reseptörlerini engelleyerek uyku hissiyatı yüklerken ikinci nesil antihistaminikler merkezi sinir sisteminden daha az geçiyor. Birinci nesil kadar olmasa da hafif bir uykuya yol açabiliyorlar.

Alerji ilaçlarının neden uyku getirdiği hakkında başka sebepler de var.

ilaçlar

Her bireyin ilaçlara verdiği tepki birbirinden farklı olabilir. Bu yüzden kimisi, alerji ilaçlarının getirdiği uykulu olma hissine çok daha yatkın olabilir.

Ayrıca yüksek dozlarda alınan antihistaminikler veya diğer ilaçlarla, alkolle kullanılması uyku isteğini yoğunlaştırabilir. En doğru ve kişiye özel bilgiyi bir uzmana danışarak alabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap