Nahrimed Haber

Apple, AirPods Kulaklıklarına Kamera Eklemeyi Planlıyor: Ne Zaman Piyasaya Sürüleceği Ortaya Çıktı

Teknoloji - 2 gün önce 0 Yorum
Teknoloji Apple, AirPods Kulaklıklarına Kamera Eklemeyi Planlıyor: Ne Zaman Piyasaya Sürüleceği Ortaya Çıktı
Apple’ın kameralı AirPods modelleri için 2026 yılını hedeflediği ortaya çıktı. Peki bu kameralar ne işe yarayacak?

Geçtiğimiz şubat ayında çıkan haberler, Apple’ın AirPods kulaklıklarında büyük bir yenilik planladığını ortaya koymuştu. İddiada, şirketin kulaklıklara kamera koymayı planladığı öne sürülmüştü.

Şimdi ise bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. Apple hakkındaki güvenilir paylaşımlarıyla tanıdığımız analist Ming-Chi Kuo, teknoloji devinin kameralı AirPods modelleri için hangi tarihi planladığını paylaştı. Kuo’nun iddiasına göre kamera modülüne sahip AirPods, 2026’da çıkış yapacak.

Kızılötesi kameraya sahip olacak AirPods modelleri, Vision Pro’ya entegre olacak

AirPods’a eklenecek bu özellik, normal bir kameradan ziyade kızılötesi bir kamera olacak. iPhone ve iPad’deki FaceID için kullanılanlara benzerlik göstereceği bilgisi var. Yeni AirPods, kamerasıyla birlikte uzamsal ses deneyimini iyileştirmeyi amaçlayacak.

Daha da basitçe anlatacak olursak Apple’ın hedefi, kameralı AirPods’u Vision Pro ve gelecekte çıkacak diğer başlıklarına entegre etmek. Şirket, bu cihazlardaki deneyimin AirPods ile daha iyi hâle gelmesini istiyor.

Kamera, cihazın çevresel görüntü değişikliklerini algılayabilmesini sağlayacak. Örneğin Vision Pro’da video izleyip bu AirPods modellerini takan bir kullanıcı, kafasını belirli bir yöne bakmak için çevirdiğinde kulaklık o yöndeki ses kaynağını öne çıkarabilecek. Yani neye bakarsanız onun sesi önde olacak.

Kızılötesi kameralı AirPods modelleri hakkında bildiklerimiz bu kadar. Daha fazla detayı zamanla öğreneceğiz. Ancak hâlâ kesin olmadıklarını, Apple’ın her an kararını değiştirip bu özelliği iptal edebileceğini unutmamak gerekiyor.  

 


Yorumlar (0)

Yorum Yap