Nahrimed Haber

Apple Bir Kez Daha Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu

Donanım - 13 gün önce 0 Yorum
Donanım Apple Bir Kez Daha Dünyanın En Değerli Şirketi Oldu
Apple, uzun bir aradan sonra bir kez daha dünyanın en değerli şirketi konumuna yükseldi.

Apple, WWDC 2024 etkinliğinde yeni yapay zekâ özelliklerine odaklandığı bir tanıtım yapmıştı. Etkinlik sonrasında Apple hisselerinde ufak çaplı bir düşüş olmuştu. Bu düşüşten önce ise Apple, en değerli firmalar sıralamasında ikinci sırayı da NVIDIA’ya kaptırmıştı. İlk bakışta şirket için işler pek de iyi gözükmüyordu. 

Sonrasında bir yükseliş serisi yakalayan Apple, en değerli firmalar sıralamasında zirveye yükseldi. Apple hisselerinde bugün yaşanan yaklaşık %4’lük artışın ardından Apple, 3 trilyon 300 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en değerli firması konumuna gelmiş oldu. Listede Microsoft ikinci sıraya gerilerken NVIDIA 3. sırada kaldı. 

Tüm zamanların zirvesinde

apple

Apple hisseleri gün içerisinde tüm zamanların zirvesine erişmeyi başardı. Uzman yorumlarına göre firmanın tanıttığı yeni yapay zekâ özellikleri sayesinde iPhone satışları artış gösterebilir. Bu durum da yatırımcıların gözünde firmanın potansiyelini daha da arttırmış gözüküyor. 

Yapay zekâ alanında Apple, Microsoft ve Google’ın sahibi Alphabet gibi rakiplerle mücadele ediyor. Bu rekabet, firmanın bu yıl şimdiye kadar beklediği yükselişi yakalayamama nedenleri arasında gösteriliyordu. 2024 yılında Apple hisselerindeki değer artışı %10 seviyesinde kalmıştı. 

tablo

Yapay zekâ alanındaki gelişmelerden en olumlu etkilenen firma ise NVIDIA olmuş durumda. Çip üreticisi şimdiye kadar %144’lük artışla oldukça görkemli bir yükseliş göstermiş oldu. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap