Nahrimed Haber

Apple, iPhone 11’deki İşlemciye Sahip Monitör Üstünde Çalışmaya Başladı

Donanım - 2 yıl önce 0 Yorum
Donanım Apple, iPhone 11’deki İşlemciye Sahip Monitör Üstünde Çalışmaya Başladı
ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın iPhone 11’e güç veren A13 Bionic işlemcisine sahip bir monitör üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şirket, bu sayede monitörün işlemcisinin gücünü ve Mac’lerin işlemcilerinin gücünü birleştirerek daha yüksek grafik performansı yaratmayı hedefliyor.

Yeni bir söylentiye göre, ABD merkezli teknoloji devi Apple hâlihazırda Neural Engine’e sahip A13 çipli bir hârici ekran üzerinde çalışıyor. Hârici monitörde bir CPU/GPU bulunması Mac’lerin yüksek çözünürlüklü grafikleri bilgisayarın tüm kaynaklarını kullanmadan görüntülemesini sağlayabilir. Apple, monitördeki çipin gücünü Mac’in çipiyle birleştirirse daha yoğun grafik işlemleri için daha fazla güç üretebilir.

2016’da, Apple’ın Thunder monitörünün dâhili bir ekran kartına sahip yeni bir versiyonu üzerinde çalıştığına dair söylentiler çıkmıştı ama bu söylentiler hiçbir zaman gerçeğe dönüşmedi. 2019’da çıkan Pro Display XDR’dan önce Apple markalı hiçbir monitör çıkmamıştı. Piyasaya sürülen Pro Display XDR ise herhangi bir GPU barındırmıyordu.

Üretime girecek versiyonun işlemcisi daha güçlü olabilir

apple bionic çip

Söylentilere göre A13 çipli monitör Pro Display XDR’ın yerini alacak ve bu monitörün son kullanıcıya sunulacak versiyonunda, ilk olarak iPhone 11 ile ortaya çıkan A13’ten daha da güçlü bir çip, belki de A14 bulunabilir.

Apple’ın Pro Display XDR’ın yanı sıra daha uygun fiyatlı bir monitör üzerinde de çalıştığı söyleniyor ancak bu uygun monitör dâhili bir A serisi çip bulunduran versiyonundan muhtemelen ayrı olarak geliştirilecek.


Yorumlar (0)

Yorum Yap