Nahrimed Haber

Apple, OpenAI Yönetim Kuruluna Giriyor: İşte İlk Bilgiler

Sektörel - 2 gün önce 0 Yorum
Sektörel Apple, OpenAI Yönetim Kuruluna Giriyor: İşte İlk Bilgiler
Bloomberg’ün haberine göre Apple, yaptıkları anlaşma kapsamında OpenAI’ın yönetim kuruluna dahil olacak. Şirketin veteran yöneticisi Phil Schiller, kurulda "gözlemci" olarak yer alacak.

Apple, geçtiğimiz ay “Apple Intelligence” ismi altında tanıttığı yapay zekâ özellikleri sırasında herkesin beklediği ortaklığı da duyurmuştu. Teknoloji devi, ChatGPT’yi cihazlarına getirmek için OpenAI ile iş birliğine gittiğini ifade etmişti.

Şimdi ise bu ortaklıkla ilgili yeni bilgiler geldi. Bloomberg’den Mark Gurman’ın aktardığına göre Apple, anlaşmanın bir parçası olarak OpenAI yönetimine katıldı.

App Store’un başındaki Phil Schiller, gözlemci olarak OpenAI yönetim kuruluna girecek

Daha önceden Apple’ın pazarlama bölümünün başı olan, şimdilerde ise App Store’u yöneten veteran yönetici Phil Schiller, OpenAI’ın yönetim kuruluna girecek. Burada bir “gözlemci” rolüne sahip olacak. Yani yöneticilik yapmayacak.

Schiller’in amacı, OpenAI’ın yönetimini ve şirketin işleyişini izlemek diyebiliriz. Kurul toplantılarına katılabilecek, oy verme veya yönetici kararı verme gibi zorunlulukları olmayacak. Ancak kararların nasıl alındığını görebilecek. Bu da ChatGPT’yi cihazlarına entegre edecek Apple’ın OpenAI ve çalışma şekli hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayacak.

OpenAI’ın en büyük yatırımcısı Microsoft da geçtiğimiz yıl Dee Templeton isimli yöneticisi ile şirketin yönetim kuruluna gözlemci olarak giriş yapmıştı. Apple’ın da bununla aynı olduğunu söyleyebiliriz. İki teknoloji devinin aynı kurulda yer alması ilginç olacaktır. Ne de olsa çok büyük rakipler. Bu yüzden şirketler arasındaki bazı hassas görüşmeler sırasında gözlemcilerin toplantıdan çıkarılabileceğini tahmin edebiliriz.

Apple ile OpenAI arasındaki iş birliğinden detayları yavaş yavaş öğreniyoruz. Daha öncesinde iki tarafında birbirine bu ortaklık için para ödemeyeceğini görmüştük. ChatGPT’nin yüz milyonlarca Apple kullanıcısına ulaşmasının finansal bir gelirden daha değerli olduğu ifade edilmişti. Ancak Apple’ın ChatGPT Plus’a kendi platformlarından gelen aboneliklerden bir pay alabileceği konuşuluyordu.


Yorumlar (0)

Yorum Yap