Nahrimed Haber

Apple, Vision Pro 2’yi Geliştirmeyi Şimdilik Bıraktı: Onun Yerine Uygun Fiyatlı Gözlük Gelecek!

Teknoloji - 9 gün önce 0 Yorum
Teknoloji Apple, Vision Pro 2’yi Geliştirmeyi Şimdilik Bıraktı: Onun Yerine Uygun Fiyatlı Gözlük Gelecek!
Yeni bir iddiaya göre Apple, ikinci Vision Pro modelini geliştirmeyi şimdilik bıraktı. Bunun nedeni ise daha uygun fiyatlı Vision Pro’ya yoğunlaşmak.

Apple, geçtiğimiz yıl “Vision Pro” karma gerçeklik gözlüğünü tanıtarak yepyeni bir ürün kategorisine giriş yapmıştı. Bu yılın başlarından beri ABD’de satışa sunulan cihaz, bu ay sonu ve temmuz başında diğer ülkelere de gelmeye başlayacaktı.

Şirketin ikinci Vision Pro için çalışmalarına başladığı zaten biliniyordu fakat şimdiye kadar hakkında çok fazla bilgi alamamıştık. The Information tarafından ortaya atılan yeni bir iddia, şirketin ikinci Vision Pro cihazının çalışmalarını durdurduğunu gösterdi. Bu kararın arkasında kullanıcıları sevindirecek bir neden var.

Apple, ucuz Vision Pro’ya odaklanmak için Vision Pro 2’yi askıya aldı

Bilindiği üzere Vision Pro, 3500 dolarlık çok yüksek bir fiyat etiketiyle satışa çıkmıştı. Bu da her türden kullanıcıya hitap etmediği anlamına geliyordu. Apple da daha uygun fiyatlı bir model için kolları sıvamıştı.

Yeni iddiaya göre şirketin Vision Pro 2’yi geliştirme sürecini askıya alma nedeni de tam olarak bu. Teknoloji devi, son zamanlarda yeni bir üst seviye modele daha az yoğunlaşırken tüm odağını ucuz Vision Pro’ya çevirdi. Uygun fiyatlı modelin masrafları ve özellikleri azaltarak geliştirildiği söyleniyor.

İddialara göre Apple, 2022’den beri “N109” kod adına sahip ucuz bir Vision Pro’yu geliştiriyor. Hedef, bu cihazı en üst seviye iPhone’lar kadar bir fiyata satmak. Tahminler, 1600 dolar olacağı yönünde. Bu da normal Vision Pro’nun yarısından da az bir fiyat demek. Cihazın 2025 sonunda çıkış yapmasını bekliyoruz. Tarih yaklaştıkça muhtemelen hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap