Nahrimed Haber

Apple Watch’larla Şeker Takibi Yakında Gelebilir: Dexcom G7 Apple Watch’a Bağlanabilecek

Teknoloji - 20 gün önce 0 Yorum
Teknoloji Apple Watch’larla Şeker Takibi Yakında Gelebilir: Dexcom G7 Apple Watch’a Bağlanabilecek
Bugünden itibaren Dexcom G7 adlı şeker takip cihazından gelen bilgiler doğrudan Apple Watch’tan izlenebilecek.

Apple, uzun zamandır giyilebilir teknolojilerine diyabet hastaları için kanlarındaki glikoz seviyesini anlık olarak gözlemleyebilecekleri teknolojiler eklemek için çalışıyor. Aslında bunu yapabilen bazı cihazlar olsa da doğrudan akıllı saatlerin üzerinde henüz görebildiğimiz bir teknoloji değil. Öte yandan Dexcom G7 gibi cihazlar oldukça küçük boyutlara gelmiş durumda. CGM (devamlı glikoz izleme) cihazı olarak geçen bu cihazların boyutları 1 TL’lik madeni para boyutuna kadar küçülmüş durumda. 

Dexcom’un bugün paylaştığı basın açıklamasına göre G7 modeline Direct to Apple özelliği geldi. Apple Watch ile doğrudan Bluetooth bağlantısı kurabilecek olan cihaz böylece glikoz seviyesini ve ilgili verileri akıllı telefonlar yerinde doğrudan Apple Watch’a gönderebilecek. Daha önce de bu veriler saatten görülebiliyordu ancak arada 3 saatlik bir gecikme söz konusuydu. 

Glikoz seviyesi ölçümü Apple Watch’a gelir mi?

Dexcom 7

İlk aşamada ABD, Birleşik Krallık ve İrlanda’da kullanıma sunulacak özellik şu anda verileri görmenin alternatif bir yolu gibi duruyor ve ancak Apple Watch’ların sistemlerine yeni arayüzlerin ve yeni cihazların eklenmesi için önemli bir avantaj sağlıyor. Doğrudan akıllı saatlere bağlanan sensörlerin çok uzak olmadığını düşünürsek Apple bu anlamda da önemli bir bilgi kazanmış oluyor. Yine de yeni açıklanan sistem bir yandan da CGM kullanımını daha kolaylaştırmaya daha çok odaklanıyor, yani iki tarafın da kazancına bir durum bu. 

Şimdilik özelliğin ileride hangi ülkelerde ve hangi cihazlar tarafından kullanılacağı belli değil. Belki gelecek birkaç yılda bu özelliği doğrudan Apple Watch’ların üzerindeki glikoz izleme sistemlerinde göreceğiz. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap