Nahrimed Haber

Apple’ın iPhone 14 Serisinde Titanyum Malzeme Kullanacağı İddia Edildi

Donanım - 2 yıl önce 0 Yorum
Donanım Apple’ın iPhone 14 Serisinde Titanyum Malzeme Kullanacağı İddia Edildi
Cupertino merkezli teknoloji devi Apple’ın iPhone 14 serisinde malzeme değişikliğine giderek titanyum alaşım kullanacağı iddia edildi. Paslanmaz çeliğe kıyasla oldukça sert bir yapıda olan titanyumun yalnızca Pro modellerde tercih edilebileceği belirtiliyor.

Apple’ın yeni nesil amiral gemisi ailesi iPhone 13’leri tanıtmasına iki aydan daha az bir süre kaldı. Cupertinolu teknoloji devi, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iPhone 12’lerin tanıtımını ertelemek zorunda kalsa da bu yıl benzer bir durumun yaşanmaması ve iPhone’ların tam zamanında görücüye çıkması bekleniyor.

Aslında iPhone 13 serisiyle ilgili söylentiler uzun bir süredir devam ediyor; dolayısıyla bu seriyle ilgili hemen hemen her şeyi biliyoruz. Keza önceki sızıntılar da çentiklerin küçüleceğini, pillerin büyüyeceğini ve kamera çıkıntılarının daha geniş olacağını defalarca kez bize söylemişti. Sonuç olarak artık iPhone 13’lerle ilgili pek de bir gizem kalmadığı için kaynaklar, 2022 model iPhone 14’lerle ilgili ayrıntıları sızdırmaya başladı.

Apple, iPhone 14 Pro’larda titanyum alaşım kullanabilir:

iphone

Yakın tarihli bir raporda JPMorgan Chase analistleri, Apple’ın iPhone 14’ü 2022’nin ikinci yarısında piyasaya süreceğini iddia etti. Şirketin son yıldaki tüm amiral gemisi modellerini yılın ikinci yarısında piyasaya sürdüğünü düşünecek olursak bu pek de enteresan bir bilgi değil. Şaşırtıcı olan kısımsa raporun iPhone 14 Pro modellerinin titanyum gövdeye sahip olan ilk modeller olacağını öne sürmesi.

Serideki daha uygun fiyatlı modeller alüminyum alaşımları ve paslanmaz çelik çerçeveleri kullanmaya devam edecek olsa da rapora göre serideki en az bir iPhone 14 Pro modeli, Foxconn tarafından temin edilecek titanyum alaşım kullanabilir. Paslanmaz çelikten daha güçlü olan titanyum alaşım, üreticilerin cihazda daha az metal kullanmasını sağlayacak. Bu da iPhone 14 Pro’yu önceki modellerden daha hafif yapabilir.

iPhone 14’ün tanıtılmasına henüz uzun bir zaman olduğu için şirketin planlarında değişiklik yapabileceğini unutmamak gerekiyor. Bununla birlikte Apple’ın halihazırda titanyum kasaya sahip Apple Watch modelleri ürettiğini de belirtmek gerek. Sonuç olarak şirketin iPhone 14’lerde nasıl bir materyal kullanacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap