Nahrimed Haber

Apple’ın Oyun Planı Patladı: iPhone 15 Pro’daki AAA Oyunlar, Hiç İlgi Görmedi

Mobil - 2 gün önce 0 Yorum
Mobil Apple’ın Oyun Planı Patladı: iPhone 15 Pro’daki AAA Oyunlar, Hiç İlgi Görmedi
Şimdilik iPhone 15 Pro ile iPhone 15 Pro Max’te oynanabilen AAA oyunların yeterince ilgi görmediği ortaya çıktı. Kimse indirme sayıları oldukça düşük kalan oyunlar için para ödemek istemiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 15 Pro serisi ile akıllı telefonları için yeni bir dönem başlattı. Bu bağlamda; bu akıllı telefonlarda kullanılan A17 Pro işlemci, AAA oyunların iPhone’larda çalışmasını sağladı. Ancak gelen haberler, bunun kullanıcı gözünde bir değerinin olmadığını gözler önüne seriyor.

Appfigures isimli pazar araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre iOS ekosistemi için hazırlanan Resident Evil 4 ve Assassin’s Creed Mirage gibi oyunlar, hiç ilgi görmedi. Mesela 6 Haziran’da piyasaya sürülen Assassin’s Creed Mirage, dünya çapında 123 binden fazla indirildi. Bunun içinde oyunun tam sürümünü satın alan iPhone sahiplerinin sayısı 3.000 bile değildi

Resident Evil cephesinde de durum farklı değil

iOS 18 AAA oyunlar ilgi görmedi

Assassin’s Creed Mirage’in daha niş bir kitleye hitap ettiğini düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Çünkü Resident Evil cephesinde de durum farklı değil. Öyle ki Resident Evil 4, bugüne kadar 357.000 cihaza yüklendi. Bunlardan sadece 7.000 tanesi ücretli indirmeydi. Resident Evil Village için para ödeyen oyuncuların sayısı ise 5.750 olarak kayıtlara geçti.

Appfigures, yaşanan durumu "ticari başarısızlık" olarak yorumlarken, bunun nedenlerine ilişkin de değerlendirmeler sundu. Yapılan açıklamada, mobil oyuncuların daha çok basit oyunlardan hoşlandığı ifade ediliyor. Hâl böyle olunca Assassin’s Creed Mirage ve Resident Evil Village gibi komplike oyunlar, oyuncuların ilgisini çekmedi.


Yorumlar (0)

Yorum Yap