Nahrimed Haber

Apple’ın Yapay Zekâ İçin Meta ile Ortak Olmayı Reddettiği Ortaya Çıktı: İşte Nedeni

Yapay Zeka - 3 gün önce 0 Yorum
Yapay Zeka Apple’ın Yapay Zekâ İçin Meta ile Ortak Olmayı Reddettiği Ortaya Çıktı: İşte Nedeni
Apple ile Meta’nın gerçekleştirdiği yapay zekâ görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı iddia edildi. Yani Meta’nın yapay zekâ modeli Llama, iPhone’lara gelmeyecek. Peki taraflar, neden anlaşamadı?

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili bir iddiadan bahsetmiştik. Wall Street Journal tarafından gündeme getirilen iddiaya göre Apple, iPhone’lara daha gelişmiş yapay zekâ özellikleri getirmek için Meta ile görüşmeler gerçekleştiriyordu. Ancak gelen son haberler, bu görüşmelerin kısa sürdüğünü gözler önüne seriyor.

Bu kez Bloomberg kaynaklarından konuyla ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Apple ile Meta arasındaki görüşmelerin sonuçsuz kaldığı ifade edildi. Hâl böyle olunca Meta’nın yapay zekâ modeli Llama, Apple Intelligence’ın bir parçası olarak iPhone sahiplerine sunulmayacak. Peki ne oldu da Apple, Meta ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı?

Apple’ın Meta ile ilgili "gizlilik" kaygıları var

Apple Meta yapay zekâ görüşmesi sonuçsuz kaldı

Bloomberg kaynaklarının edindiği bilgiye göre Apple ile Meta’nın yapay zekâ görüşmeleri, Apple’ın gizlilik endişeleri nedeniyle sonuçsuz kaldı. Aslında bu şaşılacak bir durum değil çünkü Meta’nın geçmişine baktığımızda skandallarla dolu olduğunu biliyoruz. Apple ise çoğu zaman gizlilik ve güvenlik üzerinden reklam yapıyor.

Meta’nın Llama modeli iPhone’lara gelmeyecek. Ancak bu demek olmuyor ki Apple, başka hiçbir yapay zekâ modelini Apple Intelligence bünyesine katmayacak. Şirket, Google ve Anthropic ile de görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu görüşmelerin nasıl sonuçlanacağını ise yakın bir gelecekte göreceğiz.

Apple ile Meta görüşmesinin detayları için:


Yorumlar (0)

Yorum Yap