Nahrimed Haber

Apple’ın Yapay Zekâ Özellikleri "Apple Intelligence", Telefonunuzu Daha Aptal Yapabilir: Peki Nasıl?

Yapay Zeka - 13 gün önce 0 Yorum
Yapay Zeka Apple’ın Yapay Zekâ Özellikleri "Apple Intelligence", Telefonunuzu Daha Aptal Yapabilir: Peki Nasıl?
Apple’ın yapay zekâ özellikleri "Apple Intelligence", bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Herkese sunulduğunda da betada olacak bu özellikler, yavaş ve yanlış bilgi verme gibi ihtimallerden dolayı cihazınızı akıllandırmaktan ziyade biraz daha aptallaştırabilir. En azından en başlarda.

Apple, geçtiğimiz günlerde başlayan WWDC 2024 ile üretken yapay zekâ alanına resmen giriş yaptı. Şirket, bu kapsamda iPhone, iPad ve Mac cihazlarına entegre edeceği “Apple Intelligence” isimli yapay zekâ özelliklerini duyurdu. Bu özellikler, fotoğraflardan Siri’ye kadar birçok tarafa yapay zekâ getirerek cihazları başka bir seviyeye taşımayı amaçlıyordu.

Apple Intelligence, şirketin gösterdiği demolarda oldukça başarılı olsalar da bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Öyle ki Bloomberg’den Jessica Karl’ın bugün kaleme aldığı bülteninde, telefonlarınızı daha aptal yapabileceği bile belirtiliyor. En azından en başta.

Apple Intelligence, istenen performansı gösterebilecek mi?

Burada asıl soru işareti, yapay zekâ özelliklerinin önceden kaydedilen demolar kadar başarılı olup olmayacağı. Ancak teknoloji gazetecileri, bunun en başta pek yaşanmayacağını düşünüyor. Zaten Apple Intelligence, sonbahar aylarında iPhone 15 Pro ve M1 çipli MacBook ve iPad’ler için çıktığında hâlâ betada olacak. Bu da tam olarak tamamlanmadıkları anlamına geliyor.

Yani en başlarda her probleminizi çözecek şekilde çalışmalarını beklemek pek gerçekçi bir beklenti değil. Yeni ve daha akıllı Siri’nin çok hızlı cevaplar verdiğini görmüştük ancak Bloomberg’ün aktardığına göre bu süre ek adımlar gerektiğinde daha da uzayabilir. Bu da muhtemelen kullanıcıyı memnun etmeyecektir.

Hızın tek sorun olmayacağı da gelen bilgiler arasında. Öyle ki kullanılan yapay zekâ modelinin OpenAI’ın GPT-3.5 kadar akıllı olduğu söyleniyor. GPT-3,5 Turbo, geçen yıl çıkış yapmıştı. Genel anlamda günlük ihtiyaçlar için yeterli bir model olsa da doğru bilgi verme veya yanlış yönlendirme gibi konularda problemleri vardı. Apple’ın yapay zekâ özelliklerinin bu tarz sorunlardan muzdarip olup olmayacağı merak konusu.

Tabii ki Apple Intelligence geniş çapta çıkış yapmadan kesin konuşmak mümkün değil. Belki de bunlar gerçekleşmez ve istenilene yakın performans verir. Bekleyip görmemiz gerekiyor. Ancak yapay zekâ yarışının hızla yükseldiğini ve Apple’ın bu konuda biraz geride kaldığını söylemek yanlış olmaz. Yetişip yetişemeyeceğini Apple Intelligence geldiğinde anlayacağız.


Yorumlar (0)

Yorum Yap