Nahrimed Haber

Aralık ayında gerçekleşmesi beklenen önemli altcoin etkinlikleri

Kripto Para Aralık ayında gerçekleşmesi beklenen önemli altcoin etkinlikleri
Investing.com - Kripto para endüstrisinde faaliyet gösteren projeler, hizmetlerini daha verimli hale getirmek adına devamlı gelişim gösterme çabasındalar. Blockchain üzerinde...

Aralık ayında gerçekleşmesi beklenen önemli altcoin etkinlikleri

Investing.com - Kripto para endüstrisinde faaliyet gösteren projeler, hizmetlerini daha verimli hale getirmek adına devamlı gelişim gösterme çabasındalar. Blockchain üzerinde faaliyet gösteren kripto projeleri, ağ güncellemeleri ve çeşitli etkinlikleri ağlarına entegre ederek ekosistemlerini daha sağlam hale getirmek istiyorlar. 

Aralık ayında Polygon, Qtum, Harmony, Stacks, Stellar, Terra, Enjin ve Sandbox gibi bazı yüksek sermayeli altcoin’lerin platformlarında etkinlikler söz konusu. 

Polygon (MATIC)

Ethereum ağı için katman 2 çözümü sunan Polygon ağının tokeni MATIC, sermaye değerine göre sıralanmış listede yaklaşık 12,5 milyar dolarlık değeriyle 19. sırada bulunuyor. MATIC, son 24 saatte yüzde 3,5’a yakın değer artışıyla 1,77 dolara yakın seyrediyor. 

1 Aralık’ta Polygon ağıyla ilişki olay arasında bu ağda hizmet veren merkezsiz borsa IDEX’ın v2’den v3 versiyonuna geçiş yapması bekleniyor. IDEX borsası, bu lansman ile daha kararlı ve güçlü bir merkezsiz borsa hedefine sahip. 

Qtum

Aralık ayının ilk günü Qtum’un ilk halving’i (ödül yarılanması) gerçekleşecek. Qtum ağında gerçekleşecek ilk ödül yarılanmasıyla Qtum arzının kısılmasına yönelik ilk girişim başlamış olacak. 

Qtum halving takvimine göre 2045 yılında Qtum Blockchain’de ödül dağıtımı bitmesi planlanıyor ve bu tarihte 107,8 milyon tokenlik azami arz sınırına ulaşılması bekleniyor. 

Qtum, kripto para sıralamasında 1,6 milyar dolarlık sermaye değeriyle 80. sırada bulunuyor. Altcoin bugün yüzde 8 değer artışıyla 16 dolar seviyesinde işlem görüyordu. 

Harmony (ONE)

Harmony ağında Aralık ayında iki önemli etkinlik bulunuyor. 1 Aralık tarihinde cross-sharding işlemlerinin eklenmesi planlanıyor. Harmony ağı için Aralık ayında beklenen diğer bir olay ise ayın 20’sine kadar Ethereum ağıyla bir köprü lansmanının gerçekleşmesi. 

3 milyar dolar sermaye değeriyle sıralamada 60. sırada bulunan Harmony (ONE), bugün fiyatını hemen hemen sabit tutarak 0,26 dolar bandından el değiştiriyordu. 

Sandbox (SAND)

Son günlerin popüler metaverse tabanlı tokeni Sandbox için Aralık ayında iki farklı etkinlik söz konusu. Aralık ayının son günü gerçekleşmesi beklenen bu iki olaydan ilki ‘Sandbox Game Maker 1.0’ın yayımlanması olacak. İkinci bir olay ise Sandbox projesi tarafından bir DAO vakfı kurulması. Bu merkezsiz otonom organizasyonla SAND tokeni stake edilerek fon yönetimi kararları için oy verilebilecek.

SAND tokeni, 6,38 milyar dolar sermaye değeriyle şu an 38. sırada bulunuyor. son bir haftada yüzde 30 oranında değer kazanan kripto para, şu an 6,91 dolardan el değiştiriyor. 

Aralık ayı takviminde yer alan diğer altcoin etkinlikleri

Yüksek sermayeli diğer altcoin’lerle ilgili gelişmeler arasında 6 Aralık’ta Stacks ağının SIP-012 güncellemesi ve 12 Aralık’ta Stacks projesinin CrashPunks NFT koleksiyonunu yayımlaması bekleniyor. 15 Aralık tarihinde Stellar yatırımcıları için AQUA airdrop’u takvimde yer alırken 25 Aralık tarihinde Terra’nın (LUNA) ThorChain ile bir entegrasyonu gündemde. Aralık ayının son günü gerçekleşmesi beklenen diğer bir etkinlik ise Enjin ağı tarafından NFT odaklı Efinity Blockchain’in lansmanı olarak görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Yorumlar (0)

Yorum Yap