Nahrimed Haber

Audi, Otomobillerine ChatGPT Getireceğini Açıkladı: Sesli Kontrol İçin Kullanılacak

Yapay Zeka - 2 gün önce 0 Yorum
Yapay Zeka Audi, Otomobillerine ChatGPT Getireceğini Açıkladı: Sesli Kontrol İçin Kullanılacak
Audi, 2021 yılı itibarıyla sattığı 2 milyondan fazla otomobile ChatGPT getireceğini açıkladı. Sürücüler, bu entegrasyon ile navigasyon ve klima ayarlarını sesli olarak ayarlayabilecekler.

Alman otomobil devi Audi’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Şirket, resmî internet sitesi üzerinden yaptığı bir açıklamada otomobillerine ChatGPT entegrasyonu getireceğini açıkladı. Bu entegrasyon, daha çok sesli kontrol sistemlerini içerecek.

Audi’nin açıklamasına göre ilk aşamada 2021 yılı itibarıyla piyasaya sürülmüş 2 milyondan fazla otomobile ChatGPT entegrasyonu sunulacak. Sonraki aşamada daha fazla otomobil, ChatGPT’ye kavuşacak. Audi’ye göre "MIB 3" isimli eğlence sistemini destekleyen tüm otomobiller, ChatGPT desteği alacak.

Navigasyon ve klima ayarları, ChatGPT aracılığıyla yapılacak

Audi ChatGPT entegrasyonu

Audi’nin açıklamasına göre ChatGPT entegrasyonu, araçlardaki klima ve navigasyon ayarlarının sesli bir şekilde yapılabilmesini sağlayacak. Şirket ayrıca ChatGPT’nin diğer yeteneklerinden de faydalanılacağını, günlük soruların yanıtlarını verebileceğini söylüyor. Tabii bunun ilgi görüp görmeyeceğini zaman gösterecek.

Audi’ye göre ChatGPT entegrasyonu, sürüş güvenliğini artıracak. Çünkü bir sürücü, bu özellik sayesinde klima veya navigasyon ayarı yapmak için konsol ile uğraşmak zorunda kalmayacak. Temmuz 2024 itibarıyla başlayacak entegrasyon sürecinin ne zaman tamamlanacağı şimdilik bilinmiyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap