Nahrimed Haber

Avrupa’daki Otomobil Devleri 2025’te Milyarlarca Dolar Ceza ile Karşı Karşıya Kalabilir: İyi de Neden?

Otomobil - 8 gün önce 0 Yorum
Otomobil Avrupa’daki Otomobil Devleri 2025’te Milyarlarca Dolar Ceza ile Karşı Karşıya Kalabilir: İyi de Neden?
Renault CEO’su, elektrikli araç satışları artmazsa Avrupa’daki otomobil devlerinin 2025’te milyarlarca dolar ceza alabileceğini açıkladı. Nedeni ise AB’nin getireceği yeni emisyon kuralları.

Avrupa Birliği, 2025 yılından itibaren otomobil şirketlerine yönelik emisyon kurallarında değişikliğe gidecek. Bu kapsamda şirketlerin filolarında ortalama 116 g/km olması gereken emisyon seviyesi, önümüzdeki yıl itibarıyla 94 g/km’ye düşürülecek. Gram başına uygulanan cezanın 95 euro olduğunu belirtelim.

Hâliyle bu durum, hedefleri karşılayamayan şirketleri ciddi cezalarla karşı karşıya bırakma ihtimalini beraberinde getirecek. Verilere göre şu anda bu sınırlamalara uyan sadece 2 marka var: Geely ve Tesla. Bu da diğer otomobil devlerinin tehlikede olduğunu gösteriyor. Hatta Ağustos sonu çıkan haberler, Ford ve Volkswagen’in hedeflerden en uzak markalar olduğunu ve devasa cezalar alabileceklerini göstermişti. Şimdi ise Renualt’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Otomobil devleri 15 milyar dolar ceza alabilir

Renault CEO’su Luca de Meo, gelecek yeni kurallara ve otomobil devlerine nasıl yansıyacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Meo’ya göre sınırlamalara uymayan Avrupa’daki otomobil şirketleri 15 milyar dolar civarına kadar çıkabilecek devasa cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Meo, elektrikli otomobil satışlarının düşüşünün de altını çizerek bu açıklamayı yaptı. CEO’ya göre cezaların önüne geçilmesi için elektrikli satışlarının artması şart:


Yorumlar (0)

Yorum Yap