Nahrimed Haber

Bavullarınıza Neden Asla Bir Kurdele veya Fular Bağlamamalısınız?

Yaşam - 3 gün önce 0 Yorum
Yaşam Bavullarınıza Neden Asla Bir Kurdele veya Fular Bağlamamalısınız?
Birçoğumuz valizlerin sapına, kurdele veya fular bağlama eğilimindeyiz. Bunun valizlerimizi daha görünür ve ayırt edici kılacağını düşünürüz. Ancak tam aksi bir durumun söz konusu olduğunu söylesek?

Uçuşun ardından onlarca valizin içinden kendimize ait olanı bulmanın epey zor olduğunu söylemeye gerek yok. Fakat kendi valizimizi bulmanın yolu, sapına bir şeyler bağlamak değil.

Gelin bu yöntemin neden geçerli olmadığına bakalım.

Valizlere takılan herhangi bir kurdele ya da fular, onların daha kolay bulunmasına yardımcı olmaz. Aksine kaybolma ihtimalini güçlendirir. 

valiz

Şöyle ki valizlerin hangi kişiye ait olduğunun tespit edilebilmesi için saplarına tanımlayıcı etiketler takılır. Eğer valizlerin saplarına herhangi bir nesne bağlanırsa bu etiketlerin cihazlar tarafından taranması zorlaşır ve böylece valizlerin sahipleri bulunamayabilir.

Ayrıca valizlerin saplarında kurdele ve fular gibi bir nesne varsa valiz, otomatik olarak taranamaz ve manuel işleme girer. Böyle bir durumda da valiziniz, uçağa yetişemeyebilir ya da uçuştan sonra onu teslim almak için çok uzun süre bekleyebilirsiniz.

Bir diğer tavsiye de valizinizden eski etiketleri çıkarmanız yönünde.

valiz

Valizinizde eğer önceki uçuşa ait herhangi bir etiket varsa bu, o an yapacağınız uçuşun etiketiyle karışabilir. Böyle bir durumda da bahsettiğimiz benzer problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Özetle daha ayırt edici kılınması ve kolay bulunabilmesi için valizlere kurdele veya fular bağlamak oldukça yanlış bir düşüncedir. Bu durum, onları daha görünür kılmak yerine daha kaybolabilir yapar. 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap