Nahrimed Haber

Bazı Gemiler Neden Etrafını Dikenli Tellerle Çeviriyor? Bu Şekilde Tehdit Ettikleri Bir Şey Var!

Sektörel - 3 gün önce 0 Yorum
Sektörel Bazı Gemiler Neden Etrafını Dikenli Tellerle Çeviriyor? Bu Şekilde Tehdit Ettikleri Bir Şey Var!
Bazı gemilerin çevresi, bir tehditten korunmak amacıyla dikenli tellerle sarılıyor. Bu tehdidin ne olduğunu ve alınan diğer güvenlik önlemlerini anlatacağız.

Hiç; bir fotoğrafa, videoya veya canlısına denk geldiniz mi bilmiyoruz fakat bazı gemilerin etrafı dikenli tellerle çevriliyor.

Peki bunun yapılış amacı ne olabilir? Neyi önlemeye, kimi tehdit etmeye veya neyden korunmaya çalışıyorlar? Anlatalım.

Olası saldırılardan korunmak için yapılıyor.

gemi

Özellikle tankerler gibi büyük ticari gemiler ya da yük gemileri, korsan saldırılarından korunmak amacıyla dikenli tellerle çevrilebiliyor. Böylece hem dışarıdan bakan için psikolojik bir etki yaratarak caydırıcı oluyor hem de tırmanmaya cesaret eden korsanların gemiye ulaşmasını zorlaştırıyor.

Başka sebepleri de var.

gemi tel

Bunun yanı sıra kaçak yolcuların gemiye binmesini ya da gemiden inmesini zorlaştırarak kaçakçılık önlenmeye, terör saldırılarına karşı korunmasına, gemiler limanlarda demirliyken geminin çevresindeki alanın güvenliğini sağlamaya yardımcı oluyor.

Riskin yüksek olduğu, özellikle uluslararası sular gibi bölgelerde bu dikenli tel önleminin yanı sıra güvenlik kameraları veya alarmlar gibi başka önlemler de alınarak güvenlik maksimum seviyeye çıkartılmaya çalışılıyor.

Gemilerle ilgili diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap