Nahrimed Haber

Biletix’in Sahibi Ticketmaster’ın Hacklendiği Doğrulandı

İnternet - 24 gün önce 0 Yorum
İnternet Biletix’in Sahibi Ticketmaster’ın Hacklendiği Doğrulandı
Ticketmaster’ın sahibi olan Live Nation, bilet satış ve organizasyon devinin kullanıcı verilerinin çalındığını doğruladı.

Ülkemizde faaliyet gösteren Biletix’in de sahibi olan Ticketmaster’ın veri tabanında "yetkisiz eylemlerde" bulunulduğu doğrulandı. ShinyHunters adlı grubun 560 milyon kişiye ait kişisel verileri ele geçirmiş olması mümkün gözüküyor. Hacker grubunun daha önceki açıklamaları da bu yöndeydi. 

ShinyHunters’ın iddiasına yanıt vermek için 11 gün bekleyen Ticketmaster’ın sahibi Live Nation, veri tabanında bazı yetkisiz işlemler gerçekleştirildiğini belirtti. ShinyHunter grubunun yaptığı açıklamada, Ticketmaster müşterilerinin isimleri, adresleri, telefon numaraları ve kısmi kredi kartı bilgilerinin kendilerinde olduğunu söyleyen grup, bu bilgilere karşılık olarak firmadan 500 bin dolarlık bir fidye talebinde bulunmuştu. 

Live Nation’a Destek

ticketmaster

Live Nation’ın ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na yaptığı açıklamada, "suç unsuru bir tehdit aktörünün, dark web üzerinden şirket kullanıcı verileri olduğunu ileri sürdüğü verileri satma teklifinde bulunduğunu" belirtti. Şirket, konuyla ilgili araştırmalarının devam ettiğini belirtse de saldırıdan etkilenen kullanıcı sayısı bilgisi paylaşmadı. 

Avustralya Hükümeti konuyla ilgili bir açıklama yaparak Ticketmaster ile çalıştıklarını ifade etmişti. FBI da olayla ilgili olarak yardımcı olma teklifinde bulunurken Live Nation, müşterilere yönelik riski azaltmak için çalıştıklarını ve kişisel verilerine yetkisiz erişimle ilgili bilgilendirme yapıldığını belirtti. 

ShinyHunters grubu daha önce de AT&T’nin 70 milyon müşterisinin verilerini satmıştı. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap