Nahrimed Haber

Binance CEO’su, 2018 ayı piyasasıyla mevcut dönem arasındaki farka dikkat çekti

Kripto Para Binance CEO’su, 2018 ayı piyasasıyla mevcut dönem arasındaki farka dikkat çekti
Investing.com - Binance CEO’su, 2018 yılında yaşanan ayı piyasasıyla mevcut durumdaki piyasa arasındaki kritik bir farka dikkat çekti. Kripto para piyasaların yaşanan sert...

Binance CEO’su, 2018 ayı piyasasıyla mevcut dönem arasındaki farka dikkat çekti

Investing.com - Binance CEO’su, 2018 yılında yaşanan ayı piyasasıyla mevcut durumdaki piyasa arasındaki kritik bir farka dikkat çekti.

Kripto para piyasaların yaşanan sert düşüşler, 2018 yılında görülen düşüş trendiyle bazı benzerliklere sahip. Ancak o dönemdeki dinamiklerle şimdiki kripto para piyasaları arasında çeşitli farklılıklar bulunuyor. 

Binance CEO’su kripto piyasalarında artık daha fazla kaldıraç olduğuna dikkat çekti

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, kripto para birimlerinin 2018 yılına kıyasla daha fazla kaldıraca sahip olduğunu söyledi. Kaldıraç sistemini hızlı ve yavaş olarak iki kategoriye ayıran Zhao, hızlı kaldıraç sisteminin daha çok merkezi borsalardaki vadeli işlem piyasalarında olduğunu dile getirdi.

Kaldıraçlı işlemlerin kripto para fiyatları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu vurgulayan Changpeng Zhao, son zamanlarda likidite kriziyle baş etmeye çalışan kripto şirketleri hakkında da görüşlerini iletti. 

“Kötü projelerin piyasadan çıkarılması gerekiyor”

Binance CEO’su kripto para endüstrisinde bazı projelerin kötü olduğunu ve kurtarılmaması gerektiğini düşünüyor. Changpeng Zhao, bu kötü projelerin aldatıcı teşvikler ve etkin pazarlama yöntemleriyle cazip promosyonlar oluşturarak yatırımcı çektiğini söylerken bunların içi boş projeler olduğunu iddia etti. CZ, aynı zamanda kripto sektöründe bu tarz projelerin hâlâ var olduğunu dile getirdi. 

Binance CEO’su, bu kötü projeleri kurtarmak yerine sağlam temellere sahip olan, ancak bu dönemde bazı hatalar yapmış iyi projelere odaklanılması gerektiğini düşünüyor.

Binance CEO’su Bitcoin fiyatı hakkında ne düşünüyor?

Changpeng Zhao, Bitcoin’in mevcut fiyatının düşük olduğunu kabul ediyor. Ancak 2017 yılında 20.000 dolar seviyeleri aşırı yüksek olarak görülürken şimdi bu değere düşüşün çöküş olarak nitelendirilmesini sektörün büyümesi olarak yorumluyor.

Diğer yandan Binance CEO’su 20.000 dolar seviyelerinin Bitcoin’in dip seviyeleri olduğunu görüşünü savunmaya devam ediyor. Changpeng Zhao, bu görüşleriyle kripto para sektörüyle ilgili her zaman olduğu gibi iyimser kalmaya devam ediyor. 

Bitcoin, bu hafta boyunca 20.000 dolar sınırında yatay hareket ederken yatırımcılar arasında ana destek fiyatının üzerinde önemli bir sıçrama gelmemesinden dolayı tedirgin bekleyiş devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Yorumlar (0)

Yorum Yap