Nahrimed Haber

Bir Zamanlar Microsoft’un En Ünlü Maskotu Olan Köpek Bob’a Ne Oldu?

İnternet - 10 gün önce 0 Yorum
İnternet Bir Zamanlar Microsoft’un En Ünlü Maskotu Olan Köpek Bob’a Ne Oldu?
Bilgisayar dünyasında Microsoft Bob, bilgi işlem teknolojilerinde devrim yaratması beklenen bir yenilik olarak lanse edildi. Ancak sonra bir anda ortadan kayboldu değil mi?

Microsoft Bob, aslında kullanıcı arayüzü yardımcısıydı. Amacı, Windows işletim sistemini daha anlaşılır ve samimi kılmaktı.

Evet, kendisinin Microsoft’u daha samimi kıldığı kesin ancak tutunamadığı da epey açık.

Bob, yalnızca altı ay süreyle piyasada kaldı.

Microsoft Bob

Microsoft Bob, kullanıcılara sanal bir ev ortamında günlük bilgisayar işlemlerini daha anlaşılır hâle getirerek yardımcı olmayı amaçlıyordu. Örneğin bir dosyayı saklamak istiyorsanız, bunu bir kitaplığa koyuyormuşsunuz gibi bir deneyim sunuyordu.

Ancak Bob, kullanıcılar tarafından pek de ciddiye alınmadı. Kullanıcılar, arayüzü çocuksu buldu ve Bob’un rehberliğini, profesyonel olarak değerlendiremedi.

Tek sorun, çocuksu olması değildi.

Microsoft Bob

Bob’un en büyük sorunlarından biri, performansıydı. Dönemin teknolojisi ile yeterince hızlı ve verimli çalışamıyor, kullanıcıların bilgisayarları üzerinde yavaşlamalara neden oluyordu.

Ayrıca Bob’un arayüzü, bazı kullanıcılar için daha kafa karıştırıcı hâle gelmişti çünkü temel bilgisayar işlevlerini bile gereksiz yere karmaşık hâle getiriyordu.

Bu sorunlar, Bob’un piyasadan hızlı bir şekilde çekilmesine yol açtı. Windows 95’in piyasaya sürülmesiyle Microsoft Bob, göz ardı edildi ve daha profesyonel kullanıcı arayüzlerine odaklanmaya devam etti.

Ancak Bob’un başarısızlığı, Microsoft’un diğer dijital asistanları ve kullanıcı arayüzleri üzerinde çalışmalar yapmasına zemin hazırladı. Örneğin Clippy ve Cortana gibi araçlarda Bob’un etkilerini görmek mümkün.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap