Nahrimed Haber

Bir Zamanlar Ortalığı Kasıp Kavuran "Instagram Karşıtı" Fotoğraf Uygulaması BeReal, Mobil Oyun Şirketine Satıldı

Sosyal Medya Bir Zamanlar Ortalığı Kasıp Kavuran "Instagram Karşıtı" Fotoğraf Uygulaması BeReal, Mobil Oyun Şirketine Satıldı
Geçtiğimiz yıllarda ortalığı kasıp kavuran, kullanıcıların günde bir kez anlık fotoğraflar paylaştığı BeReal, düşen popülaritesinin ardından satıldı. Mobil oyun devi Voodoo, platformun yeni sahibi oldu.

İlk olarak 2020 yılında piyasaya sürülen ve “Instagram karşıtı” bir yapısı olan sosyal medya platformu BeReal, özellikle 2022’de dünya çapında popülariteye ulaşmıştı. Platform, kullanıcıların oldukları gibi göründükleri fotoğraflar paylaşmasını sağlamayı amaçlıyordu. Kullanıcılar, her gün rastgele zamanlarda ön ve arka kameralarından çektikleri fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaşabiliyordu.

BeReal, ciddi şekilde popülerleştikten ve milyonlarca indirmeye ulaştıktan kısa süre sonra popülaritesini kaybetti ve kullanıcılarını artıramadı. Öyle ki son birkaç yıldır ismini hiç duymadık. Yeni özellik tanıtılmaması ve ana özelliğinin daha az ilgisini çekmesi, yavaş yavaş onu ölüme götürmeye başladı. Bugün ise şirketin satıldığı haberi geldi.

500 milyon euro fiyata mobil oyun devi Voodoo’ya satıldı

Ücretsiz ve reklam dolu mobil oyunlarıyla tanıdığımız Fransa merkezli Voodoo, BeReal’ı satın aldığını duyurdu. Satın alma bedelinin ise 500 milyon euro (17,4 milyar TL) olduğu ifade edildi. BeReal’ın da Paris, Fransa merkezli bir şirket olduğunu belirtelim.

Voodoo, bu satın alımla birlikte oyunlara ek olarak farklı türlerdeki uygulamalara da yönelmeye başlayacağını ifade etti. CEO Alexandre Yazdi, heyecanlı olduğunu belirtirken Voodoo ve BeReal birleşiminin platformu yeni boyutlara ulaştıracağını aktardı.

Yazdi, ayrıca platformun sadık bir kullanıcı kitlesi olduğunu da iddia etti. Fakat geçen yılki veriler, günlük kullanıcı sayısının 6 milyona kadar düştüğünü göstererek bunun aksini söylemişti.

Voodoo’nun iyice dibe doğru sürüklenen BeReal’ı kurtarıp kurtaramayacağı merak konusu. Uygulamayı eski popülaritesine ulaştırarak daha fazla kullanıcıyı çekmeyi başaracak mı zamanla göreceğiz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap