Nahrimed Haber

Bitcoin’de Yaşanan Yükselişle Birlikte 1 Milyar Dolardan Fazla Short Pozisyon Tasfiye Edildi

Kripto Para Bitcoin’de Yaşanan Yükselişle Birlikte 1 Milyar Dolardan Fazla Short Pozisyon Tasfiye Edildi
Kripto para analitik platformu Bybt, Bitcoin rallisinin ardından yaşanan son durumu yansıtan ilginç bir rapor yayınladı. BTC’deki son rallinin, 24 saat içinde...

Bitcoin’de Yaşanan Yükselişle Birlikte 1 Milyar Dolardan Fazla Short Pozisyon Tasfiye Edildi © Reuters. Bitcoin’de Yaşanan Yükselişle Birlikte 1 Milyar Dolardan Fazla Short Pozisyon Tasfiye Edildi

Kripto para analitik platformu Bybt, Bitcoin rallisinin ardından yaşanan son durumu yansıtan ilginç bir rapor yayınladı. BTC’deki son rallinin, 24 saat içinde 1,07 milyar dolarlık short pozisyon tasfiyesine neden olduğu ortaya çıktı.

Bugün Bitcoin güçlü bir yükseliş momentumu gösterdi. İşlem hacmi bakımından en büyük kripto para borsası Binance’da Bitcoin’in fiyatı 39.800 dolara ulaştı.

Aynı zamanda Binance Vadeli İşlemler platformunda lider kripto para birimi kısa bir süreliğine 48.167 dolara kadar yükseldi. Haberin yazıldığı saatlerde lider kripto para biriminin fiyatı 38.300 dolar civarında seyrediyor.

Piyasada genel itibari ile düşüş beklentisi olması sebebiyle birçok perakende trader, short pozisyon açmayı tercih etti. Ancak Bitcoin’de yaşanan bu keskin yükseliş ile birlikte birçok pozisyon tasfiye oldu.

Bitcoin’de Short Pozisyonlarda Tasfiye Neden Gerçekleşti?

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 32.600 dolar seviyesinden bir ret ile karşı karşı kaldı ve ardından 30 bin dolara geriledi. Yeniden bir toparlanma yaşayan Bitcoin, 31 bin dolar seviyesindeki direnç seviyesini destek olarak kabul etti ve bir miktar konsolidasyondan sonra, lider kripto para biriminin fiyatı hızla 34 bin dolara yükseldi ve bu da bazı short pozisyonların tasfiyesine neden oldu.

Ortaya çıkan güçlü yükseliş dürtüsü, devam eden kısa süreli sıkışma nedeniyle hızlandı. Böylece 36 bin dolarlık direnç seviyesi kolayca aşıldı ve fiyat 39 bin doların üzerine çıktı. Şu anda ana direnç seviyesi 40 bin dolar civarında yer alıyor.

Bu makale ilk olarak Kriptofoni üzerinde yayınlanmıştır

Yorumlar (0)

Yorum Yap