Nahrimed Haber

Biz Samsung’u Beklerken... Efsane Özelliklere Sahip Akıllı Yüzük "Y-RING" Duyuruldu

Teknoloji - 6 gün önce 0 Yorum
Teknoloji Biz Samsung’u Beklerken... Efsane Özelliklere Sahip Akıllı Yüzük "Y-RING" Duyuruldu
Bir teknoloji şirketi, Y-RING olarak isimlendirdiği akıllı yüzük modelini duyurdu. Etkileyici özelliklerle donatılan yüzük, kabul edilebilir bir fiyat karşılığında satın alınabilecek.

Teknoloji tutkunları, son dönemlerde Güney Koreli teknoloji devi Samsung’a odaklanmış durumda. Zira şirket, kısa bir süre sonra ilk akıllı yüzük modeli "Galaxy Ring"i tüketiciyle buluşturacak. Ancak başka bir girişim, Samsung’u beklemeden "Y-RING" olarak isimlendirdiği yeni bir akıllı yüzük duyurdu. Peki bu akıllı yüzük, tüketicilere neler sunacak?

Y-RING, oldukça etkileyici özelliklerle donatılmış bir akıllı yüzük olarak karşımıza çıktı. Mesela bu ürün, 7/24 çalışabilen bir sağlık monitörü ile donatıldı. Bu sağlık monitörü, vücut sıcaklığının, kandaki oksijen seviyesinin, uyku durumunun, stres seviyesinin ve kalp atış hızının ölçümünü sağlıyor. Akıllı yüzüğün topladığı veriler, bir mobil uygulama üzerinden takip edilebilecek. 10 ATM su basıncına dayanıklı yüzük, titanyum çerçevesi ile de dikkat çekecek gibi görünüyor.

NFC ile temassız ödemeler mümkün olacak

Y-RING

Y-RING, NFC teknolojisi ile donatıldı. Bu da bu akıllı yüzük ile ödeme yapılabileceği anlamına geliyor. Ancak geliştirici ekip, NFC desteğinin daha fazlasını sunabileceğini söyledi. Yapılan açıklamaya göre bu akıllı yüzük, akıllı kilitlerle uyumlu bir şekilde kullanılabiliyor. Öte yandan; bu akıllı yüzüğün akıllı telefon kontrolü için de kullanılabildiğini söyleyelim. Kullanıcılar, el hareketleri ile telefonlarındaki müziği değiştirebilecek, kamera uygulamalarını yönetebilecekler. Yapılan açıklamaya göre tüm bu özelliklere sahip akıllı yüzük, yaklaşık 1 hafta dayanacak bir batarya ile gelecek.

Henüz erken aşamada olan ve eylül ayında piyasaya sürülmesi planlanan Y-RING, 179 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabilecek. Kickstarter üzerinden duyurulan yüzük, daha şimdiden on binlerce dolar toplamış durumda.


Yorumlar (0)

Yorum Yap