Nahrimed Haber

Blackmagic’in Apple Vision Pro Videoları Çekmekte Kullanılacak Kamerası Tanıtıldı

Donanım - 13 gün önce 0 Yorum
Donanım Blackmagic’in Apple Vision Pro Videoları Çekmekte Kullanılacak Kamerası Tanıtıldı
Blackmagic, Apple Vision Pro için videolar çekilebilecek yeni kamerasının tanıtımını gerçekleştirdi.

Blackmagic, DaVinci Resolve yazılımının da bulunduğu ve "Yeni Vision Pro özel iş akışının parçası" olarak tanımladığı yeni kamerasını duyurdu. URSA Cine Immersive adı verilen kamera, firmanın URSA Cine platformu üzerine inşa edildi. Bu kamera ile birlikte Vision Pro için 90 fps hızında 3D videolar çekilebilecek. 

Yeni kamera ve DaVinci Resolve video düzenleme yazılımındaki güncellemeler ile birlikte film yapımcılar, görüntüleri doğrudan Apple’ın karma gerçeklik başlığında izleyebilecekler. Ayrıca yerel Vision Pro video dosyaları dışa aktarılabilecek. 

Fiyatı henüz belli değil

Blackmagic kamera

Blackmagic, kameranın maliyeti konusunda bir açıklama yapmadı. Öte yandan bu türden bir kameranın hedef kitlesi elbette ki oldukça niş bir kitle olacak: büyük yapımcılar, reklamcılar, sinema stüdyoları gibi müşteriler bu ürünün hedefinde olacak. Bu kamera ve Blackmagic’in düzenleme yazılımındaki güncellemeler sayesinde başlık için içerik üreten daha fazla yapımcı görebiliriz. Apple Vision Pro’nun şimdiye kadar övünebileceği çok fazla içeriği bulunmuyordu. 

Tasarım anlamında baktığımızda ise bu kamera, mat siyah gövdesi ve yapısı ile doksanlı yılların kameralarını andırıyor. Bu ilginç kamera, Vision Pro ile birlikte bakalım nasıl yeni yapımları karşımıza çıkaracak. Öte yandan Canon da stereoskopik bir kamera lensi üzerinde çalışıyor. O lens kişisel kullanıcılar için daha makul fiyatlı olabilir. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap