Nahrimed Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nin Tartışmalı Rektörü Melih Bulu Görevden Alındı

Eğitim - 2 yıl önce 0 Yorum
Eğitim Boğaziçi Üniversitesi’nin Tartışmalı Rektörü Melih Bulu Görevden Alındı
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı, geçtiğimiz aylarda çok konuşulan ve Boğaziçi Üniversitesi’ni yakından ilgilendiren bir Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımlandı. Söz konusu karar ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, görevden alındı. Böylelikle aylar süren tartışma son buldu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı, Türkiye’nin gündemine oturacak bir Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımladı. Bu karara göre bir dönemler büyük olayların yaşanmasına yol açan Boğaziçi Üniversitesi rektörü meselesi çözüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği bir karar ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’yu görevden aldı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük görevine 2 Ocak 2021 tarihinde getirilen Bulu, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile göreve başlamıştı. Ancak bu durum, üniversitedeki öğretim üyeleri ile öğrencileri rahatsız etmiş, protesto gösterileri düzenlenmişti. Bulu ise oldukça kararlı bir tavırla görevinin başında kalmayı tercih etmiş, istifa etmeyi düşünmediğini açıklamıştı. Bu çaklantılı dönem, alınan yeni kararla sona ermiş oldu.

Resmi Gazete’de yer alan karar

Melih Bulu görevden alındı

Protesto gösterileri ve gelen tepkilere rağmen 194 gün görevde kalan Melih Bulu, hükümet cephesinde savunulan bir isimdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, Melih Bulu’nun bu görevi layığı ile sürdürebileceği ifade edilmişti.

Bu arada; Melih Bulu’nun göreve getirilmesinde hukuken bir problem yoktu. Ancak Boğaziçi Üniversitesi’nin geleneklerine göre rektörler, seçilerek göreve getiriliyordu. Melih Bulu ise YÖK’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aday olarak gönderdiği 9 isimden biriydi. Öğrenciler ile akademik kadronun bu atamaya tepki göstermesinin nedeni, bu köklü üniversitenin geleneklerinin yok sayılmış olmasıydı.


Yorumlar (0)

Yorum Yap