Nahrimed Haber

Booking.com, Seyahat Dolandırıcılıklarının 10’a Katlandığını Açıkladı

Yapay Zeka Booking.com, Seyahat Dolandırıcılıklarının 10’a Katlandığını Açıkladı
Booking.com İnternet Güvenlik Direktörü Marnie Wilking, yapay zekâ nedeniyle seyahat dolandırıcılıklarının 10’a katlandığını açıkladı.

E-postalar hayatımıza girdiğinden beri e-posta dolandırıcıları insanlardan para sızdırmak için çalışıyorlar. Booking.com’a göre yapay zekâ araçları, bu tür saldırıları özellikle seyahat alanında büyük oranda arttırmış durumda. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Booking.com İnternet Güvenlik Direktörü Marnie Wilking, son 18 ayda bu türden saldırıların yüzde 500 ile yüzde 900 arasında artış gösterdiğini söyledi. Yani en kötü senaryoda bu saldırıların sayısı on katına çıkmış durumda. 

Wilking yaptığı açıklamalarda, ChatGPT piyasaya sürüldükten sonra saldırılarda artış görüldüğünü dile getirirken, yapay zekâ sayesinde saldırganların e-postaları çok daha iyi bir şekilde taklit edebildiklerini dile getirdi. Kimlik avı ya da e-dolandırıcılık için oldukça gerçekçi e-postalar ve sahte linkler gönderen dolandırıcılar, ödeme aldıktan sonra ya ortadan kayboluyorlar ya da daha fazla para sızdırmaya çalışıyorlar. 

İki faktörlü kimlik doğrulama çağrısı

wilkinberg

Wilking, özellikle yapay zekânın yazım hataları yapmaması, farklı dilleri iyi şekilde kullanabilmesi ve görseller oluşturabilmesi nedeniyle sahte içeriklerin tespit edilmesinin daha zor hâle geldiğini ifade etti. Wilking, otellere ve seyahat edenlere iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmaları çağrısında bulundu. Güvenlik uzmanına göre kimlik avı ve kimlik bilgilerinin çalınmasıyla mücadele için en iyi yolun bu olduğunu belirtti. 

E-postalar üzerinden yapılan bu türden sahtecilikler çok sık karşımıza çıkıyor. Bu yüzden de gelen maillerin gönderen adresini ve içeriklerini dikkatle incelemek gerekiyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap