Nahrimed Haber

Borç İçinde Patates Yetiştiren Bir Çiftçiyken Aklına Gelen Fikirle Kısa Sürede Multimilyoner Olan Adamın İnanılmaz Hikâyesi

Sektörel - 3 gün önce 0 Yorum
Sektörel Borç İçinde Patates Yetiştiren Bir Çiftçiyken Aklına Gelen Fikirle Kısa Sürede Multimilyoner Olan Adamın İnanılmaz Hikâyesi
İflasın eşiğinde tarlasını geçindirmeye çalışan William Chase’in aklına gelen fikir, onu multimilyoner yapmıştı ve sonrası dur durak bilmemişti.

William Chase, 32 yaşında İngiltere’de iflasın eşiğine gelmiş bir çiftçiydi. Tarlasında kendi kendine ekip biçiyordu.

Daha sonra yaşadıkları ve bu yaşananların ardından aklına gelen proje, onu çok zengin bir adam yaptı. Bakalım neymiş bu fikir?

Şiddetli yağmur nedeniyle borcun ve başarısız hasadın kurbanı olmuştu.

çiftiçi

Patates yetiştiricisi çiftçi bir aileden gelen William Chase, 1992 yılında aşırı yağış sebebiyle patatesleri İngiltere’nin Herefordshire bölgesindeki, Tyrrells adlı tarlasında çürümeye bıraktı. 

Birkaç ayını Avustralya’da geçirdikten sonra geri dönüp borç alarak, icralık olan tarlasını geri aldı. Ancak tahmin edersiniz ki patateslerin görünüşleri pek de iç açıcı değildi. Marketler bile almıyordu. 

Bu geri çevrilme, bir dönüm noktası olacaktı.

cips

Bunun gibi kötü patatesleri cips markalarının aldığını duyan Chase, 2002 senesinde bu markalara başvurup bu işi tam olarak nasıl yaptıklarını öğrendi.

Sontasında, Tyreells adına sahip bir cips fabrikası kurdu. Tyrrells markası harika bir başarı elde etti. 2008 yılına gelindiğinde 40 milyon sterline şirketini büyük bir kârla sattı. Tyrrells markası şu anda yurt dışında bilinen ve sevilen bir cips olarak tüketiliyor.

Serüveni burada bitmiyor.

votka

Chase, ABD’de seyahat ederken patates votkasını keşfetti ve kendi votkasını yapmayı denedi. 2008 yılında ilk partisi üretilen Chase Distillery markası da başarı elde etti. Patatesten sonra elmadan yapılan votkalar ve cinler de üretildi. Chase, ilham veren hikâyesi için şu sözleri söylüyor:

“Bir şey işinize yaramıyorsa başka bir şey deneyin. Hayatınızı pazartesi sabahlarından korkarak yaşamak istemezsiniz. Bu yüzden yapmayı sevdiğiniz bir şeyi bulmanız önemli. İş tavsiyem ise bir şey gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa o zaman muhtemelen öyle olduğudur…”

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap