Nahrimed Haber

Bugüne Kadar Kaç Elden Ring Satıldığı Açıklandı: Tarihin En Çok Satan Oyunları Arasına Girdi!

Oyun - 12 gün önce 0 Yorum
Oyun Bugüne Kadar Kaç Elden Ring Satıldığı Açıklandı: Tarihin En Çok Satan Oyunları Arasına Girdi!
Son yılların en başarılı oyunlarından olan Elden Ring’in kaç kopya sattığı açıklandı. Haftaya çok beklenen ilk DLC’si çıkacak oyun, önemli bir eşiği geride bıraktı.

FromSoftware imzalı souls-like, aksiyon ve RPG türlerindeki Elden Ring, son yılların en başarılı oyunlarından biriydi. Hem eleştirmenler hem de oyuncular tarafından çok sevilen yapım, Yılın Oyunu ödülü alırken milyonlarca kopya satmıştı. 21 Haziran’da büyük heyecanla beklenen Shadow of the Erdtree DLC’si de çıkış yapacaktı.

Dev DLC’nin çıkışına az süre kala Bandai Namco ve FromSoftware’den oyunun şimdiye kadarki satışları hakkında açıklama geldi. Açıklamada, yapımın önemli bir eşiği geride bıraktığı görüldü.

Elden Ring, 25 milyon kopya sattı, tarihin en çok satan oyunları arasına girdi

Oyunun resmî X hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre Elden Ring’in satışları 25 milyonu geçmeyi başardı. Bu da 2022’deki çıkışından bu yana hâlâ popüler olduğunu gözler önüne seriyor. Kai Cenat gibi yayıncılar, rekor izlenmeler alan Elden Ring maratonları yapıyor, dünya çapından oyunseverler oyunu hâlâ çok seviyor.

Öyle ki SteamDB verilerine baktığımızda son 24 saatteki en fazla oyuncu sayısının 115 bin civarlarında olduğunu görebiliyoruz. Bu da Steam’de hâlâ en çok oynananlar listesinde yer aldığı anlamına geliyor.

Bandai Namco, son olarak Eylül 2022’de Elden Ring’in satışlarıyla ilgili verileri paylaşmıştı. O zamanki açıklamada oyunun 17,5 milyon kopya sattığı ifade edilmişti. Şimdiki veriler ise 21 ayda 7,5 milyon daha sattığını gösterdi. Ayrıca 25 milyonluk satış, Elden Ring’i tarihin en çok satan 50 oyunu arasına sokmayı başardı. Bu listenin zirvesinde 300 milyon ile Minecraft ve 200 milyon ile GTA 5 var.

Oyunun popülerliğini göz önüne aldığımızda Shadow of the Erdtree’nin de başarılı olabileceğini tahmin etmek zor değil. DLC, yapımın satışlarını ciddi oranda artıracaktır. Eklentiyle ilgili detaylara aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap