Nahrimed Haber

Bunları Bir İnsan Yapmadı: En Absürt Fikirleri Bile Bir Çırpıda Sanat Eserine Dönüştüren Yapay Zekanın Ürettiği 15 Görüntü

Yapay Zeka - 1 yıl önce 0 Yorum
Yapay Zeka Bunları Bir İnsan Yapmadı: En Absürt Fikirleri Bile Bir Çırpıda Sanat Eserine Dönüştüren Yapay Zekanın Ürettiği 15 Görüntü
OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E’nin yenilenmiş sürümü DALL-E 2, sosyal medyada oldukça eğlenceli paylaşımlara konu oluyor. Söz konusu yapay zekâ sayesinde kullanıcılar, çorba tarifi tadında tasvirlerle komik ve alışılmadık fotoğraflar ortaya çıkarıyor.

Hem okuyabilen hem de okuduğu bilgiyi işleyebilen bir yapay zeka olan DALL-E, OpenAI tarafından geliştirilmiş ve basit tarifler üzerine uygulamalar geliştirmeye imkân tanıyan GPT-3 kadar ses getirmemişti. Fakat yapay zekanın yaratıcılığını sorgulatan bu teknoloji, birazdan göreceğiniz örnekler de göz önünde bulundurulduğunda insanlığa farklı sektörlerde sayısız kapı açabilecek nitelikte.

OpenAI tarafından gelişrilen DALL-E’nin yeni sürümü DALL-E 2, hâlihazırda beğenilen eski sürümü alıp daha yüksek çözünürlük ve düşük gecikme süresiyle kullanıcılara sundu. Bu bağlamda daha isabetli ve gerçekçi görseller elde edilebiliyor. Örneklerine gelin birlikte bakalım.

Hayalinizdekini ya da görmek istediğinizi anlatıyorsunuz. Ardından DALL-E 2, bunu görsele çevirerek size sunuyor:

Roket kullanan bir beyin, Ay’a doğru gidiyor

Talmud okuyan iki yahudi avokado

Ek eklemeden e-posta gönderdiğini fark eden Darth Vader

Tuvalet fırçası ve diş fırçasının birleşimi

Bir yengecin kendisine baktığı, sahilde duran saydam bir küre

Mona Lisa kek yiyor

Eski moda vintage bir valizin içindeki hipopotamların çizimi

Bir donut şirketi için web sitesi tasarımı

MacBook’undan video izleyen bir kız

Goku

Darth Vader

Einstein

Korku içinde yukarı bakan tarih öncesi meteoritler

Salvador Dali ve Pixar’ın sevilen karakteri WALL-E’nin birleşimiyle ismini alan DALL-E 2, şu an herkese açık değil, fakat başvuruda bulunmak isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap