Nahrimed Haber

ChatGPT’nin Kendine Hayran Bırakan Yeni Sesli Modu Ertelendi!

Yapay Zeka - 2 gün önce 0 Yorum
Yapay Zeka ChatGPT’nin Kendine Hayran Bırakan Yeni Sesli Modu Ertelendi!
OpenAI, ChatGPT’nin çok beklenen iyileştirilmiş sesli modunun ertelendiğini duyurdu. Plus üyelerine sunulacak mod, en az bir ay daha geç gelecek.

OpenAI, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği bir etkinlikle yeni dil modeli GPT-4o’yu resmen tanıtmıştı. Aynı zamanda ChatGPT’nin sesli modunun da iyileştirileceğini ifade etmişti. Geliştirilmiş mod, sohbet botunun çok daha insansı bir deneyim sunmasını sağlıyordu. Öyle ki gösterilen demolar, herkesin ağzını açık bırakacak cinstendi.

Şirket, o günkü etkinliğinde tanıttığı şeyleri birçoğunu kullanıcılarına sunmuştu. Ancak yakında gelecek denen yeni sesli mod hâlâ gelmedi. Bugün bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, çıkışını ertelediğini duyurdu.

En az bir ay ertelendi

OpenAI’ın yaptığı açıklamaya göre yeni sesli modun normalde az sayıda ChatGPT Plus üyesinden oluşan bir test grubuna denemek için sunulacaktı. Bunun da haziran sonunda olması bekleniyordu. Ancak bir ay ertelendi.

Şirket, hedeflerine ulaşmak için en az bir aya daha ihtiyacı olduğunu söylüyor. Belli içerikleri tespit etme ve kaldırma yeteneklerinin iyileştirileceği belirtilmiş. Ayrıca kullanıcı deneyimini geliştirmek ve altyapıyı milyonlar kullandığında bir sorun yaşamayacak şekilde hazırladığını da eklemiş.

Daha önce de söylediğimiz gibi mod çıktığında küçük bir grupta test edilecek ve geri bildirim alınacak. Bunun ardından da iyileştirilerek daha fazla kullanıcıya gelmeye başlayacak. Şirket, sonbaharda tüm Plus abonelerinin sesli moda ulaşmasını planlıyor. Yani ücretsizler erişemeyecek, mevcut olan sesli moddan devam edecekler. Yeni modun tam çıkış tarihini bekleyip göreceğiz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap