Nahrimed Haber

Dünyada Gittikçe Popülerleşen Paylaşımlı Yolculuk, Türkiye’de Neden Bir Türlü Çözüme Ulaştırılamadı?

Yaşam - 4 gün önce 0 Yorum
Yaşam Dünyada Gittikçe Popülerleşen Paylaşımlı Yolculuk, Türkiye’de Neden Bir Türlü Çözüme Ulaştırılamadı?
Martı TAG ile gündeme bomba gibi düşen paylaşımlı yolculuk meselesi, bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Peki neden böyle bir sorun yaşanıyor? Nedim Türkmen, bugünkü köşe yazısında sorunun asıl nedenlerini açıkladı.

Dünyanın farklı bölgelerinde yerel ihtiyaçlara göre farklı taşımacılık sistemleri kullanılıyor. Paylaşımlı yolculuk da bunlardan biri. Peki daha çok Martı TAG ile varlığından haberdar olduğumuz ve Türkiye’de yılan hikayesine dönen paylaşımlı yolculuk meselesi neden bir türlü çözülemedi?

Sözcü’den Nedim Türkmen, bu meseleyi ve neden bir türlü çözüme ulaştıramadığını bugün kaleme aldığı bir köşe yazısı açıkladı. Gelin hep birlikte, bu köşe yazısı üzerinden paylaşımlı yolculuk ve Martı TAG ile ilgili detaylara yakından bakalım.

Paylaşımlı yolculuk nedir?

paylaşımlı yolculuk

Nedim Türkmen, paylaşımlı yolculuk sistemini şöyle açıklıyor:

Paylaşımlı yolculuk sisteminin esasları nedir?

Nedim Türkmen’in köşe yazısında, paylaşımlı yolculuk sisteminin uygulandığı ülkelerdeki esaslar da açıklanıyor. Bu esaslar şu şekilde:

Türkiye’ye paylaşımlı yolculuk sistemini getirmeye çalışan Martı, tam olarak kim?

Martı TAG

Nedim Türkmen, Martı’yı şöyle açıklıyor:

Gelelim asıl konuya; paylaşımlı yolculuk, Türkiye’ye neden entegre edilemiyor?

Nedim Türkmen’in makalesine göre paylaşımlı yolculuk sisteminin Türkiye’ye entegre edilememesinin nedeni, yasal düzenleme bulunmuyor olması. Hâl böyle olunca paylaşımlı yolculuk yapmaya çalışan vatandaşlar, teknik olarak suç işlemiş oluyorlar. Yetki belgesi alınmadan paylaşımlı yolculuk yapılması hâlinde şu cezalar uygulanıyor:

Paylaşımlı yolculuk yapmak isteyen sürücülerin vergi ödemeyi kabul etmesi, tek başına yeterli olmuyor

Martı TAG nedir

Nedim Türkmen, Martı TAG kapsamında sürücü olmak isteyen vatandaşların, vergi ödemeyi kabul etmelerinin tek başına yeterli olmadığını söylüyor. Türkmen’in bu konudaki açıklaması şöyle:

Tüm bunları özetleyecek olursak; Martı TAG gibi paylaşımlı yolculuk sistemlerinin ülkemize entegre olması için doğrudan hükûmetin onay vermesi gerekiyor. Ancak gelinen noktada böyle bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgili neler yaşanacağını ise zaman gösterecek diyebiliriz...


Yorumlar (0)

Yorum Yap