Nahrimed Haber

Dünya’nın En Ünlü Fotoğrafı Yetim Kaldı: Ay’dan Dünya’nın Fotoğrafını Çeken Astronot, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

Uzay - 15 gün önce 0 Yorum
Uzay Dünya’nın En Ünlü Fotoğrafı Yetim Kaldı: Ay’dan Dünya’nın Fotoğrafını Çeken Astronot, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti
Dünya ile Ay yüzeyinin birlikte bulunduğu "Earthrise" isimli fotoğrafı çeken astronot William Anders, 90 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü astronot, kullandığı uçağın düşmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Gezegenimizin en ikonik fotoğraflarından olan Earthrise’ı çeken dünyaca ünlü astronot William Anders, 90 yaşında hayatını kaybetti. William Anders, kendi kullandığı küçük bir uçağın suya düştüğü kazadan sağ çıkamadı.

Ülkemizde daha çok "Dünya’nın Doğuşu" olarak bilinen fotoğraf, NASA’nın Apollo 8 isimli misyonu sırasında çekilmişti. Aslında hepimizin bir kez de olsa gördüğü o fotoğraf hem Ay’ın yüzeyine hem de Dünya’nın bir bölümüne ev sahipliği yapıyordu.

William Anders’in çektiği o ikonik fotoğraf:

William Anders hayatını kaybetti

1968 yılında gerçekleştirilen Apollo 8 görevi, ilk insanlı uzay misyonu olması nedeniyle önemliydi. Yani William Anders, Ay’a giden ve Ay’dan dönen ilk isimlerden bir tanesiydi. William Anders ile Ay’a giden diğer astronotlar da bazı fotoğraflar çekmişlerdi ancak bir tek William Anders tarafından çekilen Dünya’nın Doğuşu, renkli bir yapıdaydı. William Anders, 2015 yılında yaptığı bir açıklamada o fotoğrafın Apollo 8 görevinden daha iyi hatırlandığını söylemişti.

Astronotluk görevinden sonra da havacılık tutkusundan vazgeçmeyen William Anders, zaman zaman küçük uçaklar kullanıyordu. İşte geçtiğimiz günlerde yaşanan kaza da aslında bu sıradan uçuşlardan bir tanesiydi. Ancak uçuş sırasında yaşanan kaza, bu önemli astronotun hayatına mâl olmuş oldu.


Yorumlar (0)

Yorum Yap