Nahrimed Haber

Düşman Askeri Aşağılamak İçin Kullanılan Gelmiş Geçmiş En Tuhaf Silahlardan: Koku Bombası

Yaşam - 8 gün önce 0 Yorum
Yaşam Düşman Askeri Aşağılamak İçin Kullanılan Gelmiş Geçmiş En Tuhaf Silahlardan: Koku Bombası
II. Dünya Savaşı zamanında kullanılan “koku bombası”nın amacı, şeytanın aklına gelmez denecek türdendi. Ancak kısa süre sonra kaldırılması gerekmişti.

Dünya Savaşları sırasında birbirinden korkunç ve ilginç silahlar kullanıldı. Koku bombası da bunlardan biriydi ve kullanma sebepleri gerçekten ilginçti.

ABD’nin, Alman askerlerde kullanılmak üzere ürettiği bu kimyasal silahın amacına ve neden kaldırılması gerektiğine bakalım.

Buram buram dışkı kokuyordu.

koku bombası

“Who Me” adlı koku bombası, II. Dünya Savaşı döneminde Amerika Birleşik Devletleri’nin, Fransa’nın Almanlar üzerinde kullanması için ürettiği; öldürücü olmayan, kükürtlü ve kimyasal bir silahtı.

Bu silah, çok güçlü bir dışkı kokusuna sahipti, neredeyse 2 hafta boyunca koku kalıyordu. Amacı, küçük düşürmekti. Bir askerin üzerine çaktırmadan püskürtüp işgalci Alman kuvvetlerinin moralini bozmak planlanmıştı.

Kullanımı çok uzun sürmedi.

koku

Silahta, kontrol edilmesi hiç de kolay olmayan uçucu kükürt bileşenleri çok yoğundu. Kokuyu püskürtecek kişi, hedeflediği kişi kadar pis kokuyordu. Bu yüzden koku bombasının üretilmesinden sadece iki hafta sonra, başarısız olduğu kanaatine varılarak kullanımdan kaldırıldı.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap