Nahrimed Haber

Ebeveynlerin Hayatını Kurtaran Bebek Bezi Fikri İlk Nasıl Ortaya Çıktı? Duş Perdesine Uzanan İlginç Bir Hikâyesi var!

Yaşam - 3 gün önce 0 Yorum
Yaşam Ebeveynlerin Hayatını Kurtaran Bebek Bezi Fikri İlk Nasıl Ortaya Çıktı? Duş Perdesine Uzanan İlginç Bir Hikâyesi var!
Ebeveynlerin çocuklarının altını değiştirme konusundaki zorlukları, 1900’lerin ortalarında üretken bir kadın sayesinde son buldu.

Ebeveynlerin onlarsız bir hayat düşünemeyeceği bebek bezleri, günümüzde çocuklu ailelerin yaşamını kolaylaştıran en önemli ürün diyebiliriz.

Her ne kadar bebek bezlerinin kökeni eski çağlara kadar uzanıyor olsa da günümüzdeki gibi tek kullanımlık bezlerin kaynağı vizyonlu bir kadına dayanıyor.

Bebek bezlerinin tarihi, çok eskiye gidiyor.

bez

Eski çağlarda bile yaprakların, hayvan derilerinin veya yosunların bebek bezi olarak kullanıldığı görülebiliyor. Daha sonra ise pek hijyenik olmayan, uzun süre kullanılan dikdörtgen kumaşlar tercih ediliyordu. Avrupa’da ise bebekler kundaklanarak bebek bezi işlevi karşılanmaya çalışılıyordu ancak tahmin edersiniz ki hiçbiri günümüzdekiler kadar etkili değildi.

bebek bezi icadı

Modern bebek bezlerine benzer, tek kullanımlık ilk bebek bezlerinin kökeni, Marion Donovan adlı bir kadına dayanıyor. 1940’lı yıllarda sızdırmaz bir bebek bezi yapmanın yollarını arayan Donovan, bunun için duş perdesi malzemesi kullanmıştı.

Denemeleri sonucunda şimdiye kadar kullanılan bebek bezlerinden çok daha iyi bir ürün ortaya çıkardı.

bebek

Duş perdesinden yaptığı bu yeni bebek bezleri, daha az hacimli ve etkiliydi. İcadı, çevresinde kısa sürede beğeni toplamıştı ve 1949’da ürünün patentini almıştı. Daha sonra bezleri geliştirdi ve sürekli yıkamak zorunda olunmayan, tek kullanımlık bezler üretti.

bez

Bu ürün resmen ebeveynleri çileli bir hayattan kurtararak onlara “Oh!” çektirdi. Çocuk bakımında bir devrim yarattı ve ebeveynler ile çocuk bakıcıları için olmazsa olmaz bir ihtiyaç hâline geldi.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:


Yorumlar (0)

Yorum Yap