Nahrimed Haber

Eğlenceli Animasyonlar ve Yapay Zekâ ile Öğrenmeyi Kolaylaştıran Animonik ile Tanışın

Yapay Zeka - 12 gün önce 0 Yorum
Yapay Zeka Eğlenceli Animasyonlar ve Yapay Zekâ ile Öğrenmeyi Kolaylaştıran Animonik ile Tanışın
Animonik, YZ desteği ve onaylanmış hafıza teknikleriyle oluşturdukları animasyonlarla, YKS’nin ikinci oturumu olan AYT’deki edebiyat testine hazırlanan öğrencilerin, tüm konuları eğlenerek ve kolay bir şekilde öğrenmesini sağlıyor.

Son yıllarda günlük yaşamımızdan iş dünyasına kadar birçok alanı yeniden dizayn eden yapay zeka (YZ), bu sefer öğrencilerin geleceğine dokunuyor. Eğitim teknolojisinin önemli bir parçası haline gelen interaktif yapay zeka araçları, örgün eğitimde oyunun kurallarını değiştirirken, öğrencilerin sınavlara hazırlık aşamalarındaki öğrenme süreçlerinde de antrenör olarak konumlanıyor.

Klasik eğitim modellerinin artık geride kaldığını aktaran akıllı öğrenme teknikleri şirketi Animonik ise YZ desteği ve onaylanmış hafıza teknikleriyle oluşturdukları animasyonlarla YKS’nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ikinci oturumu olan AYT’deki (Alan Yeterlilik Testleri) edebiyat testine hazırlanan öğrencilerin tüm konuları eğlenerek ve kolay bir şekilde öğrenmesini sağlıyor. 

“Edebiyat konularını YZ destekli animasyonlar ve hafıza teknikleriyle öğretiyoruz”

Yapay zekanın artık öğrenme süreçlerinde aktif bir oyuncu olduğunu söyleyen Animonik Öğrenme Stratejileri Uzmanı Kıvanç Özel, “Geleneksel ezbere dayalı eğitim sistemi, yerini artık YZ destekli, interaktif öğrenme biçimlerine bırakıyor. Bu yöntemler, öğrencilerin bilgileri daha kolay, eğlenceli ve kısa sürede öğrenmelerini sağlıyor. Biz de Amerika’daki tıp ve hukuk öğrencilerinin sınava hazırlanırken kullandığı öğrenme yöntemlerini, sözel ve eşit ağırlık öğrencileri için ülkemize getirdik. Yapay zeka desteğiyle hazırladığımız animasyonlarımızla AYT öğrencilerinin edebiyatın tüm konularını farklı hafıza teknikleriyle öğrenmelerine olanak tanıyoruz” diyerek yararlandıkları hafıza tekniklerini şöyle sıraladı:

“Animasyonlarımızda zihnin görsel becerilerini kullanıp bilgiyi haritalandırarak öğrenmeyi sağlayan Hafıza Sarayı (Loci) tekniği, bilgilerin kodlanarak öğrenilmesini mümkün kılan MneMonik yönteminin yanı sıra benzetme, hikayeleme, ilişkilendirme gibi seçili 5 teknik kullanıyoruz. Bu yöntemler, öğrencilerin bilgileri bir senaryoymuş gibi görsel efektlerle akılda tutmalarını mümkün kılıyor. Öte yandan dersleri sıkılarak değil, eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Animasyonları seyreden öğrenciler, daha aktif bir şekilde derslere adapte olabiliyor. Öyle ki bugüne kadar eğitim içeriklerimizi satın alan öğrencilerin %95’i eğitimdeki bilgileri kalıcı olarak hafızalarında tutabildi. Bu da benimsediğimiz inovatif yaklaşımın başarını ortaya koyuyor.”

“3 boyutlu animasyonlarla derslerini keyifli ve kolay bir şekilde öğreniyorlar”

Analiz edilmiş animasyon ve hafıza tekniklerinin öğrenmeyi kolaylaştırmasıyla öğrencilerin özgüvenlerinin de arttığını belirten Animonik Öğrenme Stratejileri Uzmanı Kıvanç Özel, “3 boyutlu animasyon içeriklerimize YZ ve son teknolojiyi entegre ederek öğrencilerin derslerini kolayca, keyifli bir şekilde öğrenmesine kapı açıyoruz.

Dikkat dağınıklığının önüne geçerek kaygı sorunlarını ortada kaldırıyoruz. Hatta, stres yaşamalarına sebep olabilecek soru işaretlerini gidermek için de çeşitli hediyeler sunuyoruz. Soruları 5 saniyede çözmelerini sağlayan ‘5 Saniye Sihri’ni, netlerini artırmalarına olanak tanıyan yapay zekayla oluşturduğumuz deneme kitapçıklarını, hızlı öğrenme tekniklerini anlattığımız ‘Öğrenme Teknikleri’ isimli kitabımızı armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Günde 1 saat izleyerek bilgileri hafızalarına kalıcı şekilde kodlayabiliyorlar”

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için tasarladıkları kamp setindeki animasyonları, günde 1 saat izlemeleriyle tüm edebiyat konularını hafızalarına kodlayıp bir daha unutmamalarını sağladıklarının altını çizen Animonik Öğrenme Stratejileri Uzmanı Kıvanç Özel, “Öğrenciler, edebiyat çalışmaya ister sıfırdan başlasın isterse netlerini artırmaya odaklasın. Animasyon içeriklerimizin yer aldığı eğitim kamplarımıza katılarak hedeflerine daha basit adımlarla ulaşabiliyor. %100 başarı garantisi verdiğimiz eğitimlerle öğrencilerin hem zamanını doğru değerlendirmelerini sağlıyoruz hem de bilgileri kalıcı bir şekilde öğrenmelerini mümkün kılıyoruz” dedi. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap