Nahrimed Haber

Elektrikli Otomobil Satışlarında İkinci Çeyrek Rakamları Belli Oldu: Tesla, Çinli Üreticilerin Baskısı Altında

Otomobil - 2 gün önce 0 Yorum
Otomobil Elektrikli Otomobil Satışlarında İkinci Çeyrek Rakamları Belli Oldu: Tesla, Çinli Üreticilerin Baskısı Altında
Çinli elektrikli otomobil üreticileri yılın ikinci çeyreğinde satışlarını arttırdı, Tesla ise piyasadaki hakimiyetini her an kaybedebilir.

Haziran ayının tamamlanması ile birlikte otomotiv firmalarının ikinci çeyrek satışları da belli oldu. Üç Çinli elektrikli üretici haziran ayında rekor satışlara ulaştı. Bu da Tesla gibi firmalar için pazarda rekabetin daha da kızışması anlamına geliyor. Bu dönemde BYD’nin sattığı araç sayısı ise neredeyse 1 milyonu buldu. 

Nio ise bu dönemde 57 bin araç teslim ettiklerini açıkladı ki bu da bir önceki yılın aynı dönemine göre %144’lük bir artış anlamına geliyor. Geely çatısı altındaki Zeekr ise mayıs ayında ABD pazarına giriş yaptıktan sonra 20 binden fazla araç teslim etti. 

Gümrük vergileri Çinli üreticileri durduramadı

çinli üreticiler

Hem ABD’nin hem de Avrupa Birliği’nin Çinli elektrikli otomobil üreticilerine yönelik getirdiği gümrük kısıtlamalarına rağmen Asyalı üreticilerin yakaladığı başarı dikkat çekti. Daha uygun fiyatlı modeller üreten firmalar, özellikle batılı üreticilerin faaliyetlerini sonlandırdığı Rusya’da çok sayıda alıcı buluyor. 

Analistler ise Tesla’nın satışlarının yüzde 6’lık bir düşüş göstereceğini düşünüyor. Tesla bu yıl yatırımcıları ve müşterileri kendine çekmek için yeni çalışmalar yapmaya başlamıştı. Daha önce Tesla yönetimi, Çinli üreticilerin oluşturduğu riski çok da önemsemeyen açıklamalar yapmıştı. 

Son dönemde ülkemizde de çok sayıda Çin menşeli elektrikli otomobil yollarda kendine yer bulmuştu. Türkiye de Çinli üreticilere ek gümrük vergisi uygulama yoluna gitmişti. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap