Nahrimed Haber

Elon Musk, X’i İyice "Her Şey Uygulaması" Yapacak: Dünya Çapında Kullanılabilecek Ödeme Hizmetleri Geliyor!

Sosyal Medya Elon Musk, X’i İyice "Her Şey Uygulaması" Yapacak: Dünya Çapında Kullanılabilecek Ödeme Hizmetleri Geliyor!
Bloomberg’ün bulgularına göre X, merakla beklenen ödeme hizmetlerini yakında sunmaya başlayacak. İddia doğruysa platform, Apple Pay rakibi, kullanıcıların dünya çapında para transferi yapabileceği bir özellik kazanabilir.

2022 sonundan beri Elon Musk yönetiminde olan X (eski adıyla Twitter) bu süreçte birçok büyük değişikliğe uğramış ve artık bir mikroblog platformu olmaktan çıkmıştı. Artık uzun videolardan iş bulmaya kadar birçok farklı şeyi X üzerinden yapmak mümkündü.

Şimdi ise Musk’ın X’e getirmeyi planladığı bir başka yenilikle ilgili bilgiler geldi. Buna göre platform, yakında ödeme hizmeti veren platformlara da rakip olacak. Bu özellik bir süredir dile getiriliyordu ancak hakkında pek gelişme görmemiştik.

X, çok yakında dünya çapında ödeme hizmetleri vermeye başlayabilir

Bloomberg’ün yeni bir raporuna göre Elon Musk, X’e ödeme hizmetleri getirmek için kolları sıvadı. İddialarda, şirketin bu yıl sonuna kadar platforma ödeme sistemleri entegre etmeyi planladığı da belirtildi.

Bloomberg, X’in şimdiden bu hizmetler için ABD’de 28 lisans aldığını keşfetmiş. Musk’ın tüm 50 ABD eyaletinden onay aldıktan sonra özelliği piyasaya sürmek istediği gelen bilgiler arasında. Tabii ki ilerleyen zamanlarda dünya çapında sunma gibi planları var.

Özelliğin detayları hakkında kesin bir bilgi yok. Ancak tahminde bulunacak olursak Apple Pay tarzı, tüm dünyada para transferi yapabileceğiniz bir hizmet olacağını söyleyebiliriz.

Bu tarz bir hizmet, Musk’ın X için büyük planının bir parçası. Milyarder girişimci, daha önce defalarca kez platformu “her şey uygulaması”na çevirmek istediğini söylemişti. Bu da birçok farklı işlevin yerine getirilebildiği bir uygulama olacağı anlamına geliyordu. Ödeme hizmetleri, bu hedefe ulaşmak için önemli bir adım olacak.


Yorumlar (0)

Yorum Yap