Nahrimed Haber

En Çok Giyilebilir Cihaz Satan Markalar Belli Oldu: Zirvede Kim Var?

Teknoloji - 20 gün önce 0 Yorum
Teknoloji En Çok Giyilebilir Cihaz Satan Markalar Belli Oldu: Zirvede Kim Var?
2024’ün ilk üç ayında toplam kaç giyilebilir cihaz satıldığı ve en çok hangi markaların satış yaptığı belli oldu. Apple, önemli bir düşüş yaşasa da hâlâ açık ara zirvede. Öte yandan Samsung, listede geriledi.

Akıllı saatlerin öncülük ettiği giyilebilir teknolojik ürünler, her geçen gün daha da popüler hâle geliyor. Pazar araştırma firması IDC’nin yılın ilk çeyreğine dair dün yayımladığı bir rapor da bunu doğruluyor.

IDC’nin tahminî verilerine göre giyilebilir teknoloji pazarı, Ocak-Nisan 2024’te önceki yıla kıyasla %8,8 büyüme gösterdi. Bu süreçte toplamda 113,1 milyon giyilebilir ürün satıldı.

Satışları düşse de Apple hâlâ en çok giyilebilir ürün satan marka

Apple Watch, AirPods ve Vision Pro gibi modelleriyle ile karşımıza çıkan Apple, daha önce olduğu gibi yılın ilk çeyreğini de zirvede tamamladı. Şirketin giyilebilir ürün satışları bu süreçte 20,6 milyon oldu. Pazar payı ise %18,2.

Apple’ın önceki yılın aynı dönemine kıyasla %18,9’luk önemli bir düşüş yaşadığını da atlamamak gerekiyor. Bunun nedeni ekonomik problemler, bazı modellere getirilen yasaklar ve yeni AirPods’un çıkmaması. Apple’ın verilerine Beats ürünlerinin de dahil olduğunu belirtelim.

İkinci sırada hâlâ Xiaomi var. İlk çeyrekte 11,8 milyon satış yapan Çinli teknoloji devi, %10,5’lik bir pazar payına sahip. Geçen yıla kıyasla %43,4’lük önemli bir büyüme kaydettiğini de görüyoruz. Üçüncü sırada ise 10,9 milyon satış ve %9,6 pazar payıyla Samsung’u geride bırakan Huawei var. Dörde gerileyen Samsung, 10,6 milyon satış yapmış.

MarkaSatış adedi (Ocak-Nisan 2024)Pazar payı
Apple20,6 milyon%18,2 
Xiaomi11,8 milyon%10,5
Huawei10,9 milyon%9,6
Samsung10,6 milyon%9,3
Imagine Marketing6,1 milyon%5,4
Diğer markalar53,1 milyon%46,9 

Son olarak rapor, tercihlerin de değiştiğini ortaya koyuyor. Buna göre ortalama fiyatlar %11’lik düşüş yaşamış. Bu da insanların daha ucuz giyilebilir ürünlere yöneldiğinin bir göstergesi.  


Yorumlar (0)

Yorum Yap