Nahrimed Haber

Ford, Gizemli Ucuz Elektrikli Birimi İçin Rakiplerinden Ekip Topluyor

Otomobil - 13 gün önce 0 Yorum
Otomobil Ford, Gizemli Ucuz Elektrikli Birimi İçin Rakiplerinden Ekip Topluyor
Ford, uygun fiyatlı elektrikli otomobil üretmek için kurduğu yeni ekibine Rivian, Tesla ve Apple’dan üyeler toplamaya başladı.

Son dönemde elektrikli otomobil pazarı oldukça karışık durumda. Beklenen satışlara ulaşamayan firmalar, elektrikli planlarını erteleyen ya da süreçleri yavaşlatan şirketler, uluslararası rekabet derken pek çok firma çalışanlarını işten çıkarmış ve küçülmeye gitmişti. 

Apple, Rivian ve Tesla’dan ayrılan pek çok ismin yeni adresi ise Ford oldu. TechCrunch’ın LinkedIn profillerinde yaptığı aramaya göre Ford, gizemli uygun fiyatlı elektrikli otomobil departmanına Rivian’dan 50, Tesla’dan 20’den fazla ve Apple’dan da birkaç çalışan aldı. Firma ayrıca Canoo ve Lucid Motors’un eski çalışanlarını da bünyesine kattı. 

Formula 1’den bile isimler var

ford elektrikliü

Aracın aerodinamik açısından sorunsuz olmasını isteyen Ford, bunun için iki Formula 1 mühendisini de kadrosuna kattı. Ford’un elektrikli otomobil pazarının geleceği olarak gördüğü ucuz elektrikli projeleri için kurduğu ekip hakkında çok fazla şey bilinmiyor. 

Ford CEO’su Jim Farsley, daha önce yaptığı açıklamalarda firmanın tüm elektrikli otomobil ekiplerinin maliyet ve verimliliğe odaklandıklarını, pazarda gerçek rekabetin Tesla’nın ucuz elektrikli modeli ve Çinli üreticilerin araçları arasında olacağını belirtmişti. 

Amerikan devi daha önce de AMP adlı elektrikli otomobil platformunu satın almıştı. Bakalım Ford, uygun fiyatlı elektrikli projesinde ne kadar başarılı olabilecek ve bu araçları hangi ülkelerde satışa sunacak. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap