Nahrimed Haber

Game of Thrones Evreninde Geçen House of the Dragon’un COVID-19 Nedeniyle Duran Çekimleri Yeniden Başladı

Sinema - 2 yıl önce 0 Yorum
Sinema Game of Thrones Evreninde Geçen House of the Dragon’un COVID-19 Nedeniyle Duran Çekimleri Yeniden Başladı
Game of Thrones’dan tam 300 yıl önce yaşanılanları konu alacak yeni dizi House of the Dragon’ın çekimleri, set çalışanlarından birinde COVID-19 görüldükten sonra durdurulmuştu. Prodüksiyon ekibi, 2022’de yayınlanması beklenen dizinin çekimlerine yeniden başlandığını açıkladı.

Milyonlarca kişinin severek izlediği Game of Thrones hayranları, geçtiğimiz sene içerisinde dizinin yapımcılarından heyecan verici haberler almıştı. GoT yapımcıları ve HBO Max, 2022 yılı içerisinde Game of Thrones’tan 300 yıl önce yaşananları anlatacak House of the Dragon adlı dizi için hazırlıklara başladıklarını açıklamıştı.

GoT evreninde geçecek birçok yapımın haberini alsak da çekimlerine başlanan ilk dizi House of the Dragon oldu. Geçtiğimiz Nisan ayında Birleşik Krallık’ta başlayan çekimler, COVID-19 pandemisi nedeniyle durdurulmuştu. Prodüksiyon ekibi, tüm oyuncuların ve çalışanların hasta olmadığından emin olduktan sonra çekimlere yeniden başladıklarını açıkladı.

Her şey yolunda giderse dizinin 2022 yılında yayınlanması bekleniyor

house of the dragon

Birleşik Krallık’ın çeşitli yerlerinde yapılan çekimler, sette çalışan bir kişinin COVID-19 pozitif çıkmasından sonra durdurulmuştu. Diziden gelen yeni haberlere göre çekimler, prodüksiyonda yer alan herkesin güvende olduğundan emin olunduktan sonra yeniden başladı. 

Başrollerinde Matt Smith, Emma D’Arcy, Steve Toussaint ve Rhys Ifans’ın yer alacağı dizinin 2022 yılında yayınlanması öngörülüyor ancak eğer prodüksiyonda yine buna benzer bir sıkıntı yaşanırsa GoT ekibinin çekimleri zamanında bitirmesi biraz zor olacakmış gibi görünüyor.

"Çekimleri yapılan tek GoT dizisi House of the Dragon"

house of the dragon

Bildiğiniz üzere Targaryen ailesini anlatacak House of the Dragon harici, GoT evreninde geçecek Tales of Dunk and Egg, 10,000 Ships ve Flea Bottom gibi dizilerin çıkacağına yönelik iddialar bulunuyor. HBO Yayın Müdürü Casey Bloys, bu iddialar hakkında yeni bir açıklama yaptı; "House of the Dragon, şu anda çekimleri yapılan tek dizi. Diğer tüm yapımlar henüz geliştirme aşamasında. İnsanlar sanki 10 farklı GoT dizisi çekiyormuşuz gibi düşünebilir ancak 2022 yılında çıkacak tek bir dizimiz var, o da House of the Dragon. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap