Nahrimed Haber

Google Çeviri’ye 110 Dil Daha Eklendi: Artık Yerel Dilleri Bile Destekliyor

İnternet - 2 gün önce 0 Yorum
İnternet Google Çeviri’ye 110 Dil Daha Eklendi: Artık Yerel Dilleri Bile Destekliyor
Google, çeviri hizmeti için önemli bir işe imza attı. Şirket, Çeviri’ye tam 110 dil daha ekledi. Bu kadar geniş kapsamlı bir destek, yapay zekâ ile mümkün oldu.

ABD merkezli teknoloji devi Google’dan, en popüler hizmetleri arasında yer alan Çeviri ile ilgili dikkat çekici bir hamle geldi. Yapay zekâdan destek alan şirket, Çeviri hizmetine tam 110 yeni dil eklendiğini açıkladı.

Google Çeviri, dünyanın en çok tercih edilen çeviri hizmetlerinden bir tanesi. Aslına bakacak olursak onlarca dile de destek veriyordu. Yapılan yeni çalışma ile hizmetin daha fazla insana ulaşması sağlanmış olacak. Çeviri’ye eklenen 110 yeni dil, daha çok belirli bölgelerde, az sayıda insanın kullandığı dilleri kapsıyor.

Peki Google Çeviri’ye eklenen yeni diller hangileri?

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Çeviri, daha çok Etiyopya bölgesinde kullanılan Afar, Kantonca, Man Adası bölgesinde kullanılan Manx, Batı Afrika’da kullanılan NKo, Pakistan’da kullanılan Pencapça, Kuzey Afrika’da kullanılan Tamazight ve Papua Yeni Gine’de kullanılan Tok Pisin dillerine destek verecek. Ayrıca Afrika’daki yerel diller de Google Çeviri’ye eklenmiş durumda.

Google, bu hamle ile yarım milyardan fazla insana daha çeviri hizmeti sunmaya başlamış olduklarını söyledi. Bu kadar geniş kapsamlı bir çalışma ise Google’ın geniş dil modeli PaLM 2 ile mümkün oldu. Google, bu hamle ile Çeviri’ye bugüne kadarki en geniş çalışmayı sunmuş olduğunu ifade etti.


Yorumlar (0)

Yorum Yap