Nahrimed Haber

Google Chrome’da, Çaktırmadan Tüm Bilgilerinizi Ele Geçiren "Sahte Bildirim" Tespit Edildi

Yazılım - 7 gün önce 0 Yorum
Yazılım Google Chrome’da, Çaktırmadan Tüm Bilgilerinizi Ele Geçiren "Sahte Bildirim" Tespit Edildi
Bilgisayar korsanlarının Google Chrome üzerinden yeni bir saldırı tekniği geliştirdikleri tespit edildi. Oldukça gerçekçi görünen bir bildirimle kullanıcının bilgisayarına erişim mümkün oluyor.

Bilgisayar korsanlarının, dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google Chrome’u kullanarak yeni bir saldırı türü geliştirdikleri ortaya çıktı. Siber güvenlik uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre bazı internet siteleri üzerinden kullanıcılara gönderilen bildirimler, artık hiç olmadığı kadar tehlikeli. Çünkü söz konusu bildirim kötü amaçlı ve bilgilerinizi ele geçirmek amacıyla gönderiliyor.

Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan incelemeye göre söz konusu bildirim, Google Chrome’un gönderdiği bir mesajmış gibi ortaya çıkıyor. Bu mesajda, internet sitesinin çöktüğü ifade ediliyor ve kullanıcıya birkaç adımdan oluşan çözüm yolu sunuluyor. Bunu yapan kullanıcı, bilgisayar korsanlarının tuzağına düşmüş oluyor. Yapılan araştırmalara göre aynı kötü amaçlı bildirim, OneDrive ile Microsoft Word’ün çevrim içi versiyonunda da görülebiliyor.

İşte Google Chrome’da karşınıza çıkarsa hiçbir şey yapmamanız gereken o bildirim:

Google Chrome kötü amaçlı bildirim

Siber güvenlik uzmanları, bu kötü amaçlı bildirimde yer alan sözde çözüm aşamalarının yapılması hâlinde ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğini açıkladılar. Çünkü hacker’lar, söz konusu adımların yapılması ile bilgisayarınızı gözleme imkânı yakalamış olacaklar. Siber güvenlik uzmanları, söz konusu saldırı yöntemi ile kripto para cüzdanlarının da hedef alınabileceğini açıkladılar.

Kötü amaçlı bildirimi tespit eden Proofpoint, bu bildirimin oldukça gerçekçi göründüğünü söyledi. Bu yüzden kullanıcıların, her zaman olduğundan daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Aksi takdirde bilgisayarlarının güvenliği risk altına girebilir. Eğer siz de bu tür bir bildirim ile karşılaşırsanız hiçbir şey yapmadan sekmeyi kapatın.


Yorumlar (0)

Yorum Yap