Nahrimed Haber

Google, Drive Platformuna Kullanıcı Engelleme Özelliği Getiriyor

Yazılım - 2 yıl önce 0 Yorum
Yazılım Google, Drive Platformuna Kullanıcı Engelleme Özelliği Getiriyor
ABD merkezli teknoloji devi Google, Drive platformundaki spam ve rahatsız edici içerikleri frenlemek için yeni bir güncelleme yayınlayacak. Güncelleme sayesinde kullanıcılar, spam veya rahatsız edici paylaşımlar yapan kullanıcıları engelleyebilecekler.

İnternet’e adım atan her kullanıcı hem faydalı ve hoşuna gidecek içeriklerle karşılaşıyor hem de spam’ler, troll’ler ve rahatsız edici içeriklere maruz kalıyor. Bazı platformlarda bu tür içeriklerden kaçınmak kolayken bazılarında ise tam bir işkenceye dönüşebiliyor. Google da Drive platformunda bu tür durumların yaşanmasını önlemek için bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyle birlikte rahatsız edici içerikler paylaşan kişileri engellemek mümkün hâle geliyor.

Kullanıcılarının her yerden bilgi depolayıp paylaşmasını amaçlayan Google Drive, artık platformun bu amacını baltalayan kullanıcıları, daha önce içeriğinize erişim izni vermiş olsanız bile engelleme imkanı tanıyor. Google, bir blog gönderisinde durumla alakalı şu sözlere yer vermiş: “Kullanıcıları engelleme özelliği Drive’ın kullanıcılara paylaşım yapma konusunda yardımcı olma niteliğinin yanı sıra Drive kullanıcılarının güvenliğini de sağlayacak."

Rahatsız edici içerikler tek seferde silinebilecek

google drive

Google, bir kullanıcıyı Drive’dan engellemeniz durumunda kullanıcının sizle diğer Google platformlarından da iletişime geçememesini sağlayacağını ekledi. Yeni engelleme özelliği sayesinde, rahatsız edici kullanıcı tarafından paylaşılan ve Drive’ınızda yer alan tüm dosya ve klasörleri silebileceksiniz. Böylece kullanıcılar spam veya rahatsız edici içeriklerden tek bir hareketle kurtulabilecek. Kullanıcılar, rahatsız edici paylaşımlar yapan kullanıcının, kendi paylaştıkları içeriklere erişmesini de engelleyebilecek.

Drive’da bir kullanıcıyı engellemek için bir dosyaya sağ tıklayıp, açılan menüde Engelle (kullanıcı) butonuna tıkladıktan sonra açılır penceredeki Engelle seçeneğine tıklamak yeterli oluyor. Fikrini değiştiren kullanıcılar, engelledikleri kişinin engelini aynı yöntemle kaldırabiliyor. Drive’ın kullanıcı engelleme özelliği Google Workplace müşterileri, G Suit Basic müşterileri, Business müşterileri ve kişisel Google hesabı olan kullanıcılar için kademeli olarak Perşembe günü (29 Temmuz) itibarıyla kullanıma girecek.


Yorumlar (0)

Yorum Yap