Nahrimed Haber

GTA 6 Fragmanını Kimin Sızdırıldığı Belli Oldu Gibi: Google, İddiaları Reddetmedi

İnternet - 21 gün önce 0 Yorum
İnternet GTA 6 Fragmanını Kimin Sızdırıldığı Belli Oldu Gibi: Google, İddiaları Reddetmedi
Google’ın YouTube bölümünde çalışan personelleri, sızıntı kaynağı hâline gelmekle suçlanıyor. Google, konuyla ilgili açıklamasında iddiaları tam olarak reddetmedi.

Dünyanın en popüler çevrim içi video platformu YouTube’la ilgili dikkat çekici bir iddia gündeme getirildi. Şirket, yaşanan son olaylardan sonra sızıntı kaynağı hâline gelmekle suçlanıyor. İddialara göre YouTube’a yüklenen ancak henüz yayımlanmamış videolar, bizzat Google çalışanları tarafından sızdırılıyor.

Hatırlayan okurlarımız vardır; bundan birkaç ay önce dünyanın en çok beklenen oyunlarından GTA 6’nın fragmanı önceden sızdırıldı. Ayrıca daha geçen hafta düzenlenen PlayStation State of Play etkinliği de önceden sızdırıldı. İşte tüm bunların YouTube’a önceden yüklenmiş olması da şüphelerin temel sebebi olarak gösteriliyor.

Google, geçmişte de benzer tartışmalarla gündeme gelmişti

YouTube

Aslına bakacak olursak Google ile ilgili tartışmalar yeni değil. Zira ilk kez E3 2017’de tanıştığımız Nintendo oyunu Yoshi’s Crafted World, bir YouTube çalışanı tarafından sızdırılmıştı. Akıllı telefon ile alınan kayıtta açık olan sitede "admin.youtube.com" adresi görünüyordu. Yani Google çalışanları, geçmişte de sızıntıların kaynağı konumundalardı.

Matt Bryant isimli Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, iddialar tam olarak reddedilmedi. Yukarıda verdiğimiz tüm örnekler için iş soruşturma başlattığını söyleyen sözcü, bunların çözüldüğünü ifade etti. Ancak kaynaklar gerçekten YouTube çalışanları mıydı değil miydi? İşte Matt Bryant, bununla ilgili hiçbir şey söylemedi...


Yorumlar (0)

Yorum Yap