Nahrimed Haber

Influencer’ların Satış Ortaklığı Üzerinden Elde Ettiği Devasa Aylık Gelirleri Açıklandı

Sosyal Medya Influencer’ların Satış Ortaklığı Üzerinden Elde Ettiği Devasa Aylık Gelirleri Açıklandı
Çoğunlukla YouTube videolarının altındaki ürün linkleri ve Instagram hikayelerindeki yukarı kaydırma özelliğiyle ulaşabildiğimiz ürünler, Influencer’lar için bir gelir kapısı. Peki bu ürünlerin satışlarından komisyon alarak gelir elde eden influencer’ların ne kadar kazanabildiğini hiç merak ettiniz mi? Gelin satış ortaklığı sistemi ve buradan elde edilen gelirin miktarına birlikte bakalım.

Geçtiğimiz hafta sizlere, influencer’ların çevrim içi alışverişlerdeki büyük etkisini gösteren araştırmanın sonuçlarını aktarmıştık. Bu araştırmada, influencer’lar aracılığıyla gerçekleştirilen alışverişlerin diğerlerine göre oldukça yüksek oranlarda olduğunu görmüştük.

Şimdiyse bu kişilerin sunduğu linkler veya kodlar üzerinden yapılan alışverişler haberimizin konusu. Söz konusu linkler üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde influencer’lar belli bir komisyon alıyor ve bu da sponsorlu videolar veya başka içeriklerin yanında gelir elde etmelerini sağlıyor. Peki influencer’lar, bu komisyonlarla ne kadar gelir elde ediyor?

Ayda 50 dolar kazanan da var 25.000 dolardan fazla kazanan da:

Influencer

Temelde birtakım ürünlerle alıcılarını buluşturan influencer’lar; başlıca Instagram üzerinden hikayelerinde yukarı kaydırma özelliğiyle, Marka tarafından kendilerine tanımlanan eşsiz linklerle veya kodlarla bu yöntemi uyguluyor. Bu yöntemlerle satın alınan ürünlerden de komisyon alarak gelirlerini elde ediyorlar. Buna ‘satış ortaklığı’ deniyor.

Bu yöntem üzerinden ne kadar gelir elde edildiği ise, içinde bulunulan sektör ve takipçi sayısı gibi faktörlerden etkileniyor. Bunun yanında elbette markaların komisyon oranı da gelirlerde büyük rol oynuyor. 

Business Insider’a konuşan finans influencer’ı Tori Dunlap, 8 ay içinde 200 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 712 bin TL) kazandığını söyledi. Bir başka Influencer olan ve cilt bakımı alanında kendisini gösteren Vi Lai’yse, satış ortaklığı üzerinden her ay 5000 dolardan fazla (yaklaşık 43 bin TL) kazandığını yine Insider’da belirtti.

Satış ortaklığı kapsamında Business Insider’ın iletişimde olduğu çok sayıda influencer’ın sunduğu bilgilere baktığımızda aylık gelir yelpazesinin 50 dolardan başlayıp 25 bin doları geçebildiğini görebiliyoruz. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.


Yorumlar (0)

Yorum Yap