Nahrimed Haber

Instagram, Aradığı Emojiyi Bulamayanları Çok Sevindirecek Bir Yenilik Üzerinde Çalışıyor

Mobil - 11 gün önce 0 Yorum
Mobil Instagram, Aradığı Emojiyi Bulamayanları Çok Sevindirecek Bir Yenilik Üzerinde Çalışıyor
Instagram, mesaj tepkileri gibi yerlerde karşımıza çıkan emoji sekmesinde yararlı bir değişiklik yapacak. Bu bölümdeki emojiler, artık kategorilere göre ayrılacak.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp’tan da hikâye paylaşmamızı sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıkan Instagram, şimdi de sık sık emoji kullananları yakından ilgilendiren bir yeniliği getirmeye hazırlanıyor.

Şu anda test aşamasında olan özellik, istediğiniz emojiyi kolayca bulmanızı sağlayacak. Bu değişikliğin mobil uygulamalar hakkındaki paylaşımlarıyla tanınan Alessandro Paluzzi tarafından fark edildiğini belirtelim.

Emojiler kategorilere ayrılacak

Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre Instagram, mesajlara tepki verirken gibi yerlerde karşımıza çıkan kendi emoji seçme bölümüne kategori eklemeyi planlıyor. Normalde sadece "Tümü" olarak görünüyorlardı. Böylece belli temalardaki emojiler aynı kategori altında toplanabilecek. Görüntüde “Yüz İfadeleri & İnsanlar” kategorisini görüyoruz. Tıpkı klavyelerdeki emoji bölümündeki gibi burada da surat ifadeleri yer alıyor.

Çok emoji kullananlar, Instagram’da çok fazla emoji arasından istediklerini bulmakta zorlanabiliyordu. Bu yüzden değişikliğin, bu kullanıcılar için çok yararlı olacağını söyleyebiliriz. Direkt akıllarındaki tarzdaki kategoriye gelip istedikleri emojiyi kolayca bulabilecekler.

Şu anda test aşamasındaki özelliğin ne zaman geniş çapta kullanıma sunulacağı belli değil. Geldiğinde sizlerle paylaşacağız.


Yorumlar (0)

Yorum Yap